dezbatere: sponsorizări de la Kronospan

Kronospan este controversata companie cu 2 facilități de producție, prima în Sebeș și cea de-a doua în Brașov.  Kronospan pare momentan cea mai activă companie privată pe piața din ce în ce mai subțire a sponsorilor locali… cu foarte mici excepții, mai toate ONG-urile au primit cel puțin o sponsorizare din partea firmei. Și acum vine întrebarea, care face obiectul dezbaterii: ar trebui să procedăm și noi ca restul ONG-urilor? (noi, adică Asociația Colors) Aștept argumente pro sau contra.

Advertisements

2 thoughts on “dezbatere: sponsorizări de la Kronospan

  1. Noi (CAN) i-am primit in proiectul Business & Charity prin intermediul Asociatiei Diaconia, sponsorizata intens de Kronospan….am zis ca ne facem frate cu dracu’ pana trecem puntea 😛

    Din cate stiu eu de la celelalte ONG-uri actiunile lor au fost in mare parte punctuale, de moment, un suc aici, doua pachetele dincolo, o ecologizare etc. Dar au oferit si materiale de contructii (in special pal, OSB) pentru construirea sau renovarea unor case pentru oameni defavorizati…Si pentru acesti oameni nu mai conteaza daca Kronospan are sau nu autorizatie, daca polueaza sau nu…Multi nu stiu de impactul negativ pe care fabrica asta il are langa Stupini si in Sebes, si atunci merg pe principiul “atata timp cat ne ajuta e treaba lor ce fac”…dar uite, ca ne afecteaza pe toti, tot orasul…

    Parerea mea este ca in cazul asociatiilor de mediu valorile etice primeaza inaintea nevoii…sau cel putin asa ar trebui…Nu am cunostinte legate de colaborarea celor de la CPNT sau “Floare de colt” cu Kronospan. :-”

    Acum…Colors cred eu ca se incadreaza la categoria unde principiile sunt mai presus decat o dorinta sau nevoia acuta de a primi sprjin de la o compania MLM ca Kronospan. Spun asta mai ales pentru ca echipa Colors a demonstrat ca poate face actiuni in comunitate si fara fonduri sau investitii majore.

    Restul ce ziceti?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.