cum a fost în tabără

Am rămas datoare cu niște rânduri despre tabăra în care am prestat cu succes săptămâna trecută. Mulți copii, ateliere de handmade, produse foarte faine (tablouri cu care îți poți decora camera de acasă, magneței de frigi, bijuterii din fimo și brățări din ațe, plus măști de carnaval… dacă am uitat ceva, aveți pozele pe facebook, aici) (ăsta este motivul pentru care am fost aleși ca parteneri, no, ca să ne mândrim și noi cu ceva :D). Câteva lucruri care m-au impresionat, într-un fel sau altul:

– copiii din familiile bune sunt în majoritate obezi. copiii din familiile sărace au greutate normală. concluzia o trageți voi.

– cea mai tare afacere este să ai un automat de dulciuri și sucuri într-o locație cu puști cu bani. te îmbogățești automat.

– educația aka bune maniere șamd este un concept necunoscut în România. consumatorismul, în schimb, se practică de la vârste fragede.

– să vorbești la 6 ani 4 limbi străine în mod fluent este cât se poate de posibil. trebuie doar să trăiești în medii interculturale.

– părinții sunt demenți! am văzut copii care vorbeau la mobil nonstop, în timp ce băteau mingea, ceea ce înseamnă: 1, că au mobil disponibil, 2, că au credit pe mobil.

– există o diferență extrem de mare între copiii din orașe mari și cei din orașe mici, ca atitudini, abilități, așteptări… și diferența se va adânci și mai mult în anii următori.

Ce este important este că taberele din ziua de azi au un impact deosebit asupra copiilor și tinerilor, care participă la ele. Condițiile sunt decente, mâncarea este ok, iar dacă ai norocul de animatori care să-ți ocupe programul, atunci experiența va fi de succes 🙂 Oricum ar fi, cu siguranță vei învăța să te descurci în alt mediu, departe de casă, vei comunica și relaționa cu persoane cunoscute sau noi, vei învăța să te cunoști mai bine. Și, în plus, o săptămână departe de computer nu are cum să îți strice. Mai ales dacă îți organizez sau anim eu programul 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s