termoizolare ep. 2 – mă vopsește azi, nu mă vopsește?

Mă vopsește azi, nu mă vopsește? Nu, suntem de abia în august, lună de concedii, ce naiba, momentan nici frunzele nu freamătă, metropola e uscată, locuitorii de la azil sunt ocupați cu gemurile, mai așteaptă și tu o țâră.

Mă vopsește azi, nu mă vopsește? Nici, azi se pun doar schele și se încasează bani (că ar fi prea evident să încasăm doar bani). Banii s-au dat pe un contract care a fost băgat sub nas, pe baza unei ștampile și sub presiunea dnei. Mia care, ca un cetățean destoinic ce este ea, s-a asigurat că tranșa 1 ajunge în buzunarele lui Horațiu cel făr de frică, în baza unui contract care nu a fost negociat și a unei oferte scrise pe hârtie igienică (că cam așa arăta).

Mă vopsește azi, nu mă vopsește? Hmm, nici azi?

Mă vopsește azi, nu mă vopsește? Uraaa, mă ceva… De fapt procedeul a fost următorul: lipit polistiren de 10 cm (specialistul de la Inspectoratul de Stat în Construcții a spus că grosimea pentru Brașov este 8.5 dar cum pe piață nu se găsește decât 10, asta-i grosimea folosită), prins polistiren, dat cu maglavais verde broască pereții și cu alb, pe la geamuri. Început cu schele de la scară, mutat schele în stânga, mutat pe spate, mutat iar în față, mutat într-o parte, mutat iar (nu căuta logica în actul artistic al termoizolării)…

Azi m-a vopsit pentru prima dată. Dna. Mia a ieșit să șușotească în fața blocului. Aprigă ca un șoim, supervizează transformarea blocului cel gri și liniștit într-o broască în 3 culori, în timp ce comentează cu competență asupra lucrării… sau asupra murăturilor. Că cam tot o amestecătură de diverse-s amândouă.

Azi m-a vopsit pe o parte, dar vopseaua s-a dărâmat, a venit ploaia și a luat…

Doamne, nu mă mai vopsește o dată? Că s-a terminat durata contractului, nu de alta.

Schelele s-au dus, dar blocul cel broască încă mai așteaptă să fie vopsit. În interiorul scării. Pe la geamuri. Pe la balcoanele care arată dubios mai decolorate. Și poate și prin alte părți pe care nimeni nu le-a inventariat, căci a venit toamna și suntem ocupați cu altceva. (va continua)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.