de când monopolul și serviciul statului sunt mai eficiente decât concurența și serviciile private??

Circulă pe net o cauză/petiție care începe cu “Spuneți nu desființări serviciului public de urgență Smurd”. Prima întrebare pe care mi-am pus-o a fost, normal, se desființează Smurd? De când, de ce, șamd? Că nu am auzit nimic de genul ăsta și cred că Arafat ar fi primul care ar apărea pe toate posturile pentru a-și susține cauza. Așa că m-am pus pe citit. Motivația celui care a creat petiția este una singură: modificarea Legii sănătății care va permite apariția serviciilor private de ambulanță va conduce la concurență, deci la desființarea Smurd. O logică super tare! Mă întreb cum s-or descurca nemții cu toate serviciile lor private…

Din nefericire, creierul românilor e stafidit de la atâtea emisiuni tv proaste, cauze idioate de pe net și microbi din apa ieftină de pe raftul supermarketurilor interesate doar de profit. Că altfel nu îmi explic de ce dăm share ca gloata și suntem incapabili de dezbatere publică.

Advertisements

3 thoughts on “de când monopolul și serviciul statului sunt mai eficiente decât concurența și serviciile private??

  1. As spune ca nemtii se descurca ata de bimne cu serviciile lor private pentru ca sunt nemti si au alta mentalitate. la noi, chiar si la privat ti se da cu flitul, si fiind Dumnezeu in halat alb, stai la mila lui anyway. Mare branza nu se va schimba, numai ca ne va costa o lecuta mai mult. Romanul inca nu stie sa isi ceara dreptul sau sa actioneye dupa prinicipiul ” daca tu nu ma tratezi cu respect si cum trebuie, merg la altul, ca nu esti singurul din oras” Nu… noi avem caciuleala in sange….

    • Din pacate aceleasi persoane lucreaza si la stat, si la privat, drept urmare mentalitatea nu difera foarte mult. Insa un spital care functioneaza pe criterii private (poate angaja si da afara cand vor muschii lui) s-ar putea sa fie un pas peste cel care e legat de grila statului, in care trebuie sa dea 7 afara ca sa angajeze 1.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s