minore care fac copchii și/sau sex de prime-time

Bănuiesc că ați văzut că în ultima vreme prime-time-ul îl fac știrile cu minore. Minore făcând prunci, minore făcând sex oral, minore care se prostituează. Stai și te întrebi ca prostul, bă, copchilele ăstea când au timp de activități de adulți? Că toate-s ocupate cu sharuit poze din toaletă și crescut văcuțe în farmville… Lăsând gluma la o parte, avem următoarele cifre și statistici:

– fetele intră mai repede la pubertate, în jur de 9-10 ani. Că e de la mâncarea plină de hormoni, că e de la chimicalele din mediu sau de la altceva, chiar nu mai contează. Contează că de la vârsta respectivă pot procrea…

– în școala românească educația sexuală e frumoasă, dar cam inexistentă. Cu ceva ani în urmă ministerul de profil a instruit ceva profesori pentru a susține subiecte diferite la ore de dirigenție. Între timp posturile respective s-au desființat. Psihologii școlari sunt puțini și de abia fac față consilierii psihologice. ONG-urile de profil au capacitate redusă de acțiune. Iar strategie unitară în domeniu nu prea există.

– în vara lui 2011, peste 85.000 copii aveau cel puțin un părinte plecat în străinătate. Copiii rămîn să fie crescuți de bunici, frați mai mari sau alte neamuri, care-s cam depășiți de situație.

– modelul de succes promovat în media românească este al pițipoancelor cu silicoane mari și creier mic, luate sub aripa protectoare a unui domn cu portofel mare, care să le deschidă calea spre succes, direct proporțională cu deschiderea picioarelor. Dragi televiziuni, asta promovați, asta aveți!

Dar stați flexați că nici alții nu o duc mai bine. Serialele americane abundă de minore de 15 ani, însărcinate.

Ce ar fi de făcut? Educație sexuală în școli, făcută corect și constant. O legislație adecvată și aplicată pe părinți, în primul rând. Că nu te pune nimeni să faci copchii. Dar, dacă te-ai hotărât să îi ai, atunci ar fi cazul să ai grijă de ei până-s majori. Și dacă ai plecat în Italia mai mult de jumătate de an, fă bine și ia-i cu tine. Că un iphone și o geacă nu o să suplinească niciodată relația față în față de fiecare zi. Și scoateți-vă copiii de pe farmville! Mai bine îi trimiteți să îngrijească vaci reale, de abia își relaxează hormonii… și fac și mușchi 😉

Advertisements

2 thoughts on “minore care fac copchii și/sau sex de prime-time

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.