no, că m-am super enervat

Să vă zic cum se duc bani europeni pe apa sâmbetei. Una bucată organizație scrie un proiect, pentru care reușește să primească finanțare. Până aici totul frumos. Doar că proiectul se întâmplă să dubleze alte proiecte care există deja. Respectiv organizația cu pricina vrea să creeze o bază de date cu organizații de tineret. Hai să vă zic unde există deja aceste baze de date: 1. la direcțiile județene pentru tineret din județe, 2. la anst 3. pe site-ul stiriong.ro 4. la primăriile din județe. 5. la consiliile județene din județe. Sunt cel puțin 5 surse care puse cap la cap pot să dea o bază de date acceptabilă, ale cărei date le poți eventual verifica dacă sunt corecte. Deci e ireal să mă suni și să-mi spui să intru în baza ta de date… Pasul următor: aceeași organizație vrea să efectueze o cercetare asupra organizațiilor respective și să creeze o strategie care “să ajute decidenții responsabili cu sectorul de tineret în efortul lor de a dezvolta sfera neguvernamentală nonprofit de tineret”. Da, un mare bullshit :)) Hai să facem o listă cu decidenții respectivi: djt-uri, anst, primărie, consiliu județean. Prima e subordonată celei de-a doua, deci avem 3 entități, care au și buget și ar putea “dezvolta” într-un fel sectorul de tineret. Ultimele 2 – din Bv sau Sb – nu alocă nici un sfanț tineretului și nici nu au făcut-o în ultimii 3 ani (și nici mai demult). Iar ANST trimite cel puțin o dată pe an un email legat de consultări, strategii șamd, conform principiului caragialesc “să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic”. Și atunci, pentru ce să pierdem timpul completând un chestionar despre politica de finanțare? Aaaa, pentru că dacă vom completa chestionarul participăm la o tombolă cu premii… da, că toți jucăm la bingo și suntem fani otv.

Percepția mea este că cei care au scris proiectul au omis partea de cercetare pre-proiect, s-au trezit că au primit grantul, iar acum o dau din colț în colț pentru că toată lumea le dă cu tifla. Că altfel nu-mi explic multele mailuri primite, tonele trimise pe liste de discuții și telefonul de azi. Îmi pare rău pentru ei, sincer, dar asta nu mă face să completez niciun chestionar.

PS: partea cea mai enervant de funny: întreb, pentru ce să completăm chestionarul, când tocmai v-am spus că nu ne interesează? păi, o să aveți niște avantaje. ce avantaje? răspunsurile voastre vor ajunge la diverși decidenți, poate chiar la guvern… :)))))))))))))))))))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.