Atunci când te bucuri că există firmele lui Carabulea

Râdem și glumim, dar cât de trist să fie să te bucuri să călătorești cu ratele lui Carabulea? Da. E foarte trist. Dar după ce ai experimentat călătoria cu o firmă precum Grup Atyc (niște ratați care nu merită licență de transport), ajungi să fii extrem de bucuros când în autogară scrie Atlassib.

Să recapitulăm: în weekend am fost până în Târgoviște. Pentru că știu că transportul în țara asta e problematic, înainte să confirm prezența dau search să caut tren sau autobuz. Pe autogari.ro apare o singură firmă, cu o singură cursă pe zi, care vine de la Onești și are stație în Brașov în OMV-ul de la Gară (mda, asta-i o altă problemă, cu stațiile aprobate ale companiilor…). Dau telefon, îmi sunt confirmate locația și ora de plecare și stau liniștită. Sâmbătă mai ajung și cu jumătate de oră în benzinărie… și stau și aștept. Dar nu apare niciun autocar, niciun microbuz. La 9 și 20 (ora de plecare) sun la firmă, o duduie îmi zice sunați în 2 minute să vă dau numărul șoferului… Trecem pentru faptul că angajatul firmei nu este capabil să ofere informații despre mașina din trafic, sun din nou, obțin numărul șoferului, de la care aflu cu stupoare că se află lângă Kaufland, de unde pleacă imediat… Sâmbătă dimineața, când e somnul mai lin, eu alergam să prind taxi, să ajung la microbuz. Și acu’ auziți poveste: firma lui pește nu mai pleacă din gară, pentru că Mondotrans (concurența) pleacă din autogară, aproximativ în aceeași perioadă și atunci Atyc face pe dracu în patru să fie în fața astora (ca să le poată lua clienții). În fine, plecăm, într-o mașină super pușcată, cu o ușă care de abia se închide și prin care suflă crivățul (mă întreb cum și-a luat revizia) și pe drum începe distracția. Moșul ar fi capabil să oprească și în câmp dacă unul îi face cu mâna, dar uită să oprească în stațiile oficiale (că nu vede pe nimeni așteptând – explicație dată unui kinder); vrea o doamnă să se suie în față, o dă jos din mașină, agresiv, după care ne povestește cum patronul i-a trimis odinioară o madamă să îl verifice, pe care a luat-o în față… Și, tradiționala întrebare: decontați dșră? Logic! Atunci luați de aici un bilet pe care îl arătați la control și biletul de decont. Până apuc eu să mă dumiresc (și să-mi treacă senzația de greață de la putoarea din microbuz), descopăr că biletul pentru control era de 15 lei, cu data de sâmbătă, iar celălalt cu 25 lei, suma cursei, dar din 9 martie… Să vă mai zic că la final, când i le dau înapoi și îi zic să-mi dea unul bun, real, cu data și suma corectă, mai îmi și comentează???

În același weekend am mai dat peste un șofer de taxi care nu știa unde este hotelul din buricul târgului, pentru un hotel în care puțea toaleta și un buddha bar în care cânta Armin van Buuren… dar măcar berea a fost ieftină și oamenii faini. No bine, și când am văzut că Mondotrans-ul e de fapt din holdingul Attlassib, să vedeți fericire!

Untitled

 

Site-ul domnilor de la Atyc unde scrie clar că stație de plecare este OMV gară. Cum ar fi să îi dau în judecată???

Advertisements

2 thoughts on “Atunci când te bucuri că există firmele lui Carabulea

  1. Pierzi prea multa energie!
    Gandeste-te ca te afli in India! Deja e mai bine!
    Ganbdeste-te ca ai o singura masina o data pe luna si vine aproximativ in prima luni. Acum e mult mai bine!
    :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.