Turcia, ep. 3: Asta înseamnă că nu o să te mai văd niciodată

Este ciudat cum funcționează mintea și simțurile, mai ales atunci când sunt scoase din mediul lor safe. Pentru mine a fost o experiență plină de culori, de mirosuri, zgomote, de creier care face o pauză (până în momentul în care dă de net și se enervează spontan…). La un moment dat neuronul meu se distra identificând din ce țară provin turiștii de pe stradă: cu mici rateuri, stereotipurile sunt mai mult decât valabile 🙂 Și pot să o afirm, din nou, că românii sunt cei mai stresați dintre toți (italienii mi s-au mai părut a aduce cu noi, că sunt foarte gălăgioși, însă nu la fel de încruntați).

Ce naiba este atât de fucked-up în țara și cultura noastră de ne face mizerabili în noi înșine?

DSC_0228În spatele copacilor, cabana în care am stat o săptămână, la curs. Fără internet și conexiune la telefon 🙂

DSC_0163Acest domn ne-a cântat la un instrument tradițional cântece turcești, la finalul unei mese oferite de guvernator și primar în cinstea tinerilor sosiți din străinătate. Ca la orice masă oficială care se respectă, nu puteau lipsi șefii de instituții publice (adică poliția, armata etc.) și nevasta guvernatorului, care, minune, era și judecătorul din zona Tosya :)) Vi se pare familiar?

DSC_0491Câteva ore petrecute în centrul capitalei Ankara, un oraș mult sub nivelul Istanbulului. Pe turnul din față tronează un citat din nimeni altul decât Ataturk, fondatorul statului modern turc (pentru mine un fel de Ceaușescu…). Pozele lui apar alături de steaguri pe foarte multe școli, deși nu și pe instituții publice… iar socialismul este în floare sau cel puțin care asta rezultă din cele câteva discuții avute cu tineri.

DSC_0532Shoppingul relaxează. Window-shopping și mai și 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s