Domnul Ponta și retorica lui de cacao

Domnul Ponta comenta zilele trecute că partidul dânsului se dă peste cap să plătească pensiile și ajutoarele sociale ale amărâților din Vaslui, un județ eminamente sărac, iar aștia, dobitocii, ies în stradă împotriva unicului investitor interesat în a-și băga banii în zonă. Din aceeași argumentație, învârtită pe tot felul de site-uri și prin gura a tot felul de invidizi, lideri de opinie, aflăm că mama Rusia ne vrea prizonieri (la dracu, i-am așteptat pe americani toată viața și acum le dăm cu flit????) și că independența energetică a țării este stindardul patriei…

Domnul Ponta ne crede pe toți niște idioți. El uită că îi reprezintă pe cetățeni. Și dacă ăștia nu vor explorări ale gazelor de șist, treaba lui este să fie creativ și să găsească alte soluții. Același domn uită că partidul domniei sale i-a tranformat pe români într-o masă amorfă de amărâți, dependenți de pensii, ajutoare sociale și pachete date la alegeri…

Personal nu văd de ce nu ar putea crește PIB-ul din agricultură, turism sau industrii nepoluante. Nu văd care ar fi problema ca centrala și aragazul meu să meargă doar pe bază de curent în loc de gaz, curent produs de eoliene sau altele similare. De ce transportul în comun nu poate fi ecologic și de ce nu ar fi mai multe piste de biciclete (pentru ce-i care pot și preferă așa ceva).

Soluțiile sunt multe și ar fi mai de bun simț dacă politicienii noștri ar pricepe că au fost aleși pentru a-i reprezenta pe cetățeni, a le asculta păsul și a le rezolva problemele. Nu pentru a-i privi pe toți de la înălțimea nasului psdist și a-i flitui cu orice ocazie și prin orice mijoc posibil.

Ah, da, să nu uitați niciodată că o companie privată există pentru a produce profit. Atât! Dacă aveți impresia că Kronospan, Chevron sau alții sunt interesați vreun gram de cetățeni, înseamnă că ar fi cazul să schimbați țigările :)))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.