Am niște lucruri pe care vreau să le donez de Sărbători…

07f3f2f1e1030e55f582376d78cb954a

O întrebare clasică în această perioadă a anului, în care oamenii care-și fac curat prin dulapuri se simt generoși și vor să facă o faptă bună. Discutabil concept, după părerea mea umilă, dar, pentru că intenția contează, câteva idei folositoare.

– ograda proprie: familia extinsă, prietenii ar putea beneficia de lucrurile tale. O întrebare nu strică niciodată (sau o postare pe rețele sociale)

– containerele Caritas: în Brașov le găsești pe lângă stații RAT, în zone intens circulate. Și da, sunt golite regulat și lucrurile ajung la persoane în nevoie.

– bazar cu lucruri gratis/ freecycle/ alte inițiative similare: din trendul “consumăm responsabil” și mai puțin din cel cu “am nevoie”… dar nu se știe niciodată….

– organizația ta socială: toată țara este plină de organizații sociale; dacă îi urmărești pe parcursul anului, te implici în activitățile lor, te vei lămuri că sunt serioși. Beneficiari de toate felurile.

– Direcția locală de servicii sociale: nu-ți plac ONG-urile? Există cel puțin un serviciu social sau un asistent social în fiecare primărie și o tonă de asistați sociali. Îți trebuie răbdare și capacitatea de a lucra cu statul și birocrația sa.

– în ultimă instanță, pune lucrurile într-o pungă, eticheteaz-o și pune-o lângă tomberon. Se va găsi cineva să o folosească între-un fel sau altul. Și “o să ajungă la cine trebuie”… până la urmă sunt lucruri de care nu mai ai nevoie, ce vrei, să ți se ridice statuie pentru asta??

Ce să nu faci? Să nu mă suni pe mine, că nu mă ocup cu așa ceva 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.