Evitarea

– Evitarea unei persoane

De regulă orașul este suficient de mare pentru a nu da de aceeași persoană. Dacă te sună, nu îi răspunzi. Dacă te nimerești în același magazin, te faci că te uiți la prețuri, că poate nu te vede și ai scăpat. Pe facebook dai un delete și gata. În timp nici nu o să-și mai aducă aminte numele tău.

– Evitarea luării unei decizii sau rezolvării unei probleme

Nu azi, mâine. Sau poimâine. Sau într-o zi cu soare. Sau de fapt niciodată, dă-o naibii. Și poate se rezolvă de la sine. Sigur se rezolvă de la sine. Nu vezi că s-a rezolvat?

– Evitarea situațiilor neplăcute

Ai făcut training cu pușcașii marini? :))))

În realitate strategia asta este una dintre cele mai proaste, mâncătoare de timp și energie. Nu-ți place o persoană? Spune-i franc în față. Dacă-i proastă, o să te urască forever, dar măcar tu vei fi liniștit… și dacă e inteligentă, îți va respecta onestitatea. Ți-a făcut ceva? Explică-i frumos, clar și cât mai repede că ce a făcut nu este ok și modul în care te-a afectat. Ai de luat o decizie sau de rezolvat o problemă? Ia o hârtie și un creion și fă o listă cu argumente, cauze, soluții, resurse etc. și nu lăsa pe mâine ce poți face azi. Problemele nerezolvate tind să reapară în momentele cele mai neașteptate; interiorizarea unor decizii nefinalizate poate să ducă la stări negative majore. Situațiile neplăcute nu pot fi întotdeauna evitate, dar pot fi gestionate. Este adevărat că îți trebuie exercițiu și stăpânire de sine, dar uneori rezultatele merită.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s