Filme de Oscar – partea a II-a

Evident că nu îmi place doar înghețata, îmi plac și filmele 😛

Despre câteva filme am scris la final de an – click aici.  Despre 12 years as a slave îmi mențin părerea de aici, că va lua multe premii.

Rush – Tipul care îl interpretează pe Niki Lauda este genial. Un film pentru pasionații de formula 1, pe vremea când Schumi se juca cu puța în nisip.

Blue Jasmine – Cate Blanchett într-un rol de zile mari.

Dallas Buyers Club – De filmul ăsta am auzit de ceva vreme, de când au început să circule știrile despre Metthew McConaughey care slăbise incredibil pentru un rol. Pe tipul cu ochi albaștri îl știu din The wedding planner (2001) și How to lose a guy in 10 days (2003) – pe vremea aia arăta infinit mai bine, dar rolurile erau ușurele. În Dallas Buyers Club joacă rolul unui tip diagnosticat cu HIV, în anii 80, care face rost de medicamente, considerate ilegale în USA, pentru el și comunitatea seropozitivă, reușind să trăiască mai mulți ani, în ciuda diagnosticului cu “mai trăiești o lună”. Mișto film.

Her – Deci să ne înțelegem: mie nu îmi place de Joaquin Phoenix, nici de Scarlett Johansson. Dar ideea filmului e atât de reală încât ajungi să îi pui o mulțime de întrebări la final, apropo de alienare și dezvoltarea societății.

The wolf of Wall Street – da, DiCaprio este un foarte bun actor; da, nimănui nu-i plac rechinii de pe Wall Street, care se joacă cu cifre și scufundă economia globală. Dar filmul ăsta este o exagerare de la început și până la final.

August: Osage County – Meryl Streep într-un rol interesant, dar la un moment dat m-a apucat plictiseala și partea a doua am văzut-o pe fast forward. Piesă de teatru transpusă într-un film. Cel mai penibil moment este la masă, când se discută mega-artificial despre vegani și consumul de carne.

Escape plan – nu e nominalizat niciunde, dar e genial!! Stallone și Schwarzenegger or fi ei moși, dar sunt haioși de numai.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s