Uite zăpada, nu e zăpada

În anul în care Brașovul are pentru prima dată o linie specială între Gară și Poiana Brașov, plus sisteme de afișaj cu privire la pârtiile de schi, vremea îi trage o țeapă fabuloasă și îi oferă cu grație căldură și ceață pe post de zăpadă, în cea mai profitabilă perioadă a anului. Vă mai aduceți aminte știrile cu “2014, cea mai friguroasă iarnă”? Desigur iarna nu s-a terminat… Și dacă ați citit știrile de peste ocean, da, au existat zone în care a fost mult mai frig decât de obicei. Toate acestea mă fac să-mi aduc aminte despre discuțiile despre încălzire globală, un proces influențat de factorul uman și care cred că vă avea rezultate mult mai rapide decât ne-am imaginat.

Ce-i de făcut în acest context? Ajung două acatiste și speranța că poate la anul va fi mai bine și vom mai da un tun în trei luni de sezon?

Personal cred că acesta ar trebui să fie unul dintre argumentele majore pentru care avem nevoie de educație care să genereze specialiști în domenii diverse. De o infrastructură multifuncțională, care se poate adapta vremurilor actuale. De capacitatea de a privi în viitor. Poate mai mult ca niciodată ar trebui să ne uităm la filme sf în loc de filme istorice. Și să decidem în consecință.

flat,550x550,075,f

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s