Unde minte nu e, ce să ceri?

Șefii de bloc obligați la dare de seamă trimestrială – știrea de aici.

No bine, în acest moment legea menționează din câte îmi aduc aminte obligativitatea unei adunări generale pe an, cu documentele obișnuite, printre care și darea de seamă, narativă și financiară. Din practică adunările generale se organizează cu greutate, pentru că oamenii au servici, sunt ocupați și au alte probleme pe cap (ca de ex. cum să supraviețuiască unui guvern format din cretinei). În cazul în care însă o persoană este interesată de bunul mers al asociației, poate cere în scris acest lucru administratorului care trebuie să îi răspundă. Mai adăugați la asta faptul că mai nou asociațiile de proprietari nu mai au cont în bancă (sau cec), pentru a nu plăti comisioane (drept urmare plăți online se pot face doar în vis) și faptul că majoritatea celor care conduc asociații de proprietari sunt în vârstă, inactivi pe email, facebook, instagram sau snapchat 😀 deci orice informare se face oral sau în scris…

O dare de seamă trimestrială va implica, of course, mai multă hârtie și toner și extra energie din partea pensionarilor în funcție (plătită extra?)…. va fi funny și nu va ajuta cazurile cu probleme… O soluție pragmatică și eficientă din toate punctele de vedere este realizarea de contracte individuale pentru toți furnizorii de utilități, caz în care nu va mai fi nevoie de țânșpe mii de persoane prin asociații de proprietari, ci, după caz și decizie comună, una sau un comitet care să rezolve eventuale investiții/ decizii privind condominiul comun. Prin Brașov nici nu este prea greu de realizat, căci majoritatea asociațiilor mai încasează doar Comprest și Apă-Canal – prima companie încheie contracte individuale, unica problemă este Apă-Canal.

 

Advertisements

5 thoughts on “Unde minte nu e, ce să ceri?

  1. Cum, şi bugetul de salarii de 65 de milioane + pe lună, cine îl mai încasează? Şpăgile pt. diverse contracte pt. nevoi inventate cine le mai ia? Prea cinstită soluţia ca să meargă la noi.

    • Informaţia, cunoaşterea, explicarea fenomenelor rezolvă probleme de fond pt. că schimbă atitudini.
      E adevărat însă că NU rezolvă probleme punctuale, locale, imediat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s