harababură și haos

Cu liniuțe, că-i haos și prin capul meu:

– Mai marii educației s-au crispat când au văzut o țâră de zăpadă, drept urmare au dat un ordin prin care județele cu coduri din ultimele zile să poată suspenda cursurile luni (și poate marți, pe unde-i situația mai nașpa). Că-i mai simplu să generalizezi, nu trebuie să-ți bați prea mult capul. Duminică seara am văzut comentarii de părinți care nu prea înțelegeau ce se întâmplă, ceea ce m-a făcut să mă întreb despre cum își selectează respectivii informațiile (1, ai presa, 2, ai site-uri oficiale – școală, isj, minister – din care unul tot o funcționa)

– Chiar era nevoie să se suspende școala? Studiu de caz – Brașov: oraș de munte, unde, teoretic e iarnă 6 luni, deci probabilitatea de a avea zăpadă este mare. Ce-i drept în ultimii ani vremea e absurdă, dar, dacă creșele sunt deschise, de ce n-ar fi și școlile? Dacă compania de transport funcționează, de ce nu ar ajunge picii la școală? (Odinioară copiii erau arondați la școala de cartier; momentan părinții își selectează școlile – după performanțe, interese, etc – dar tot cred că majoritatea au copiii cât mai aproape de casă… care-i logica pentru care nu poți parcurge un drum cu o țâră de zăpadă pe jos?) Același raționament pentru localități din jurul orașului (aș putea paria că drumurile europene/naționale arată mai bine la ora asta decât cele din oraș).

– Școala mai nou nu are rol educațional, ci social. Este un babysitter organizat. Drept urmare o zi lucrătoare în care nu se face școală devine calamitate națională.

– Duminică când era o zăpadă foarte meseriașă pe afară nu prea am văzut copii jucându-se la aer. Dacă aș fi kinder aș sta afară până mi-ar îngheța nasul cu totul 🙂 Și aș fi extaziată de o zi de pauză, drept urmare tot facebook-ul ar fi plin de mesaje de bucurie. Și dacă aș fi părinte m-aș relaxa să știu că o zi kinderul nu are teme și poate să o ardă pe afară. La zăpadă.

– Vă mai aduceți aminte de regionalizare? De descentralizare? 😛

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s