Dezbateri inutile

Provocate de imbecili. Un nene comunist din capitală a găsit modalitatea de a rezolva problemele Radet și nu numai prin reîntoarcerea la sistemul paușal. Un altul, la fel de comunist și la fel de imbecil de prin sudul țării rezolvă falimentul companiei care furnizează apă prin același sistem paușal. Pe principiul că nu se poate să existi și să nu consumi. Știm cu toții că repartitoarele au fost doar o afacere bănoasă pentru cei care au vândut aparatele de măsurat; mai puțin pentru clienți și pentru Radet și alte companii similare. Afaceri similare sunt detectoarele de gaz din apartamente (apropo, al meu stă pornit doar când plec de acasă mai multe zile, pentru că în rest dacă e pornit, nu pot găti nimic, că se pornește automat…). Și probabil că mai putem găsi și altele.

Normal este să plătești cât consumi. Pierderile sunt treaba companiei, căci normal ar fi să nu existe sau să fie minime. Ceea ce în sisteme complicate și centralizate s-a demonstrat clar că este scump/ greu/ imposibil de realizat. La fel de normal ar fi ca cetățeanul să poată să își asigure nevoile de bază cu resurse minime și cum vor mușchii lui. Eu de exemplu mi-aș instala panouri solare dacă aș putea + descoperi că îmi acoperă necesarul de energie din apartament. Și dacă ar face față și încălzirii de iarnă nu aș ezita să schimb centrala de gaz pe una pe curent.

Cred că ar fi mai util să discutăm despre cum ne-ar place să arate viitorul și să-i lăsăm pe comuniști cu oalele și ulcelele lor. Că oricum asta vor ajunge în curând.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.