Never say never

În ’98 când m-am apucat eu de voluntariat, drogurile erau ceva foarte nașpa. În România. Prin vestul sălbatic european deja se discuta mai nuanțat – existau programe destinate consumatorilor (furnizare de siringi sau metadonă) și motto-ul era “consum în cunoștință de cauză”. Mai pe scurt să îi explici cetățeanului care-s efectele, care-i impactul negativ, să-i oferi abilități pentru a face față presiunii de grup și să îl lași singur să decidă. Filozofia asta mi se pare de bun simț și în prezent. Problema apare însă la două capitole – primul, globalizare + internet = de ce la alții se poate, iar la noi ajungi în temniță pentru consum personal? Și doi, sursele de informare. Mai toți am ajuns să ne informăm în proporție covârșitoare de pe internet; doar că puțini încercăm să ajungem la sursa informației (site-urile oficiale au un limbaj greoi sau nu oferă informații suficiente), drept urmare ne informăm de pe diverse bloguri și din presă. Presa e varză (să mă scuze colegii, dar ăsta-i tristul adevăr); “specialiștii” de pe bloguri sunt orice mai puțin specialiști (pe probate).

Personal aș fi de acord doar cu abuzul de înghețată și plăcintă cu vișine 😛

Între timp Colorado care a legalizat marijuana de la începutul anului a făcut 2 milioane de dolari din taxe. O fi bine, o fi rău?

Advertisements

One thought on “Never say never

  1. In opinia mea, e bine. Se castiga bani din chestia asta (deci, probabil, un + de luat in seama si la economia tarii ) si nu mai exista nici ineptii, precum cele de la noi din tara: sa lasi la indemana oricui cumpararea de “legale” care-au “prajit” atat de multi oameni si sa mentii ilegalitatea unor droguri mult mai inofensive, precum marijuana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s