Doar niște întrebări privind carnea stricată de prin magazine

După un nou scandal cu carne alterată, câteva comentarii:

– teoria zice că dacă este alterată, carnea are miros și culoare distinctă, drept urmare poate fi identificată cu ochiul liber. (Și nu, nu am citit ce zice domnul de la ANSVA înainte, am învățat din familie, de pe vremea când eram kinder). Dacă cineva cumpără așa ceva, înseamnă că este mega-varză la capitolul cunoștințe. Cam cât de varză să fie populația țării care a cumpărat tone de astfel de produse???

– dacă cineva cumpără un produs care e alterat, dar nu realizează, avem câteva posibilități: produsul ăla are atâtea chimicale în el, încât influențează într-un procent extrem de mare produsul în sine (o fi posibil???); sau ajunge cu el acasă și când să îl consume, îl va arunca (fără să reclame la protecția consumatorilor?? îmi vine greu să cred că ai face constant așa ceva – sau că nimeni nu s-a sesizat – sau că românii aruncă tone de alimente neprocesate, fără să-i doară la buzunar); sau ajunge cu el acasă și îl consumă, caz în care, dacă nu se vede alterat/ nu miroase alterat (că presupunem că românii nu sunt pasionați de mâncat din gunoi) înseamnă că 1, termenele de valabilitate nu sunt realiste sau 2, că organismul uman s-a adaptat la termene de valabilitate mult mai mari (și produse alterate???).

– dacă o parte din produse au ajuns sub formă de carne tocată la firme de catering, cât de jalnic să fii ca angajat în domeniu să nu recunoști/ miroși un produs alterat? Cam care este taxa pe care o bagi în buzunar ca să poți dormi noaptea gătind carne alterată? (și mă gândesc la cei care muncesc, nu la șefii lor).

Ce plm se întâmplă în țara asta de au ajuns bucătarii profesioniști să dea în judecată ANPC privind calitatea produselor din magazine???

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s