La ce mă ajută noua Lege a voluntariatului?

banner eu vol tu 2Sunt convinsă că ai auzit de la radio, tv sau internet despre modificările aduse la Legea voluntariatului, care au intrat deja în vigoare. Probabil ai vrea să știi dacă și la ce te ajută. De exemplu dacă vechimea în activitățile de voluntariat va fi vechime în muncă. Dacă o să primești puncte în plus la pensie. Dacă voluntariatul este considerat experiență profesională și o să-l ajute pe angajator să te selecteze. Dacă o să conteze atunci când vrei să candidezi pentru o bursă în străinătate. Dacă vei putea primi bani ca voluntar. Și desigur clasicele: unde pot să fac voluntariat? semnez un contract? care sunt drepturile și responsabilitățile mele?

Poți afla răspunsuri la toate aceste întrebări în cadrul unui eveniment special intitulat “Eu voluntar, tu?” aflat la ediția a II-a și care va avea loc în 4 octombrie, între orele 10-16, la Biblioteca Județeană G. Barițiu din Brașov, la inițiativa Asociației Colors și a partenerilor săi, Rețeaua CAN, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, Zizin și Just T. Partenerii media sunt Newsbv.ro, 24 FUN Brașov, romanticu.org.

Evenimentul este destinat deopotrivă celor care nu am mai făcut voluntariat, dar sunt interesați de acest domeniu, precum și voluntarilor activi, coordonatorilor de voluntari și organizațiilor acestora, precum și instituțiilor școlare sau publice.

În cadrul celei de-a doua ediții vei putea lua parte la prezentări de organizații din Brașov, la traininguri, precum și la jocuri și ateliere diverse, într-o atmosferă relaxată și nonformală. Participanții care doresc, pot să solicite și un certificat de participare organizatorilor.

Înscrierea la eveniment se face până în pre-ziua acestuia pe plinideidei.ro/inscrie-te.

Advertisements

2 thoughts on “La ce mă ajută noua Lege a voluntariatului?

  1. Voi fi acolo! Ma consider si imi doresc din tot sufletul sa fiu un voluntar activ. Nu este singura , nici prima data cand particip la actiuni de voluntariat.
    Cu aleasa pretuire pentru cei care organizeaza si implementează astfel de actiuni,
    Maria/Mioara Sandu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.