Sunt puțin cam agitată, de aceea…

…o să scriu idei scurte, căci îmi trec multe prin cap și simt nevoia să le aștern în serii consecutive de biți:)

37859bd9aa124b63a05afafe89d00210

via pinterest.com

******

Bravo Mîndruță! Poate nu știți că Lucian a avut curajul să pună punctul pe i la un post de televiziune național, declarând că  “stânga este o sumă de minciuni spusă leneșilor și neisprăviților pentru ca alții să se îmbogățească”. Motiv pentru a-și umple frigiderul cu carne, dacă cunoașteți această expresie… Căci da, atâta vreme cât o să îi invidiem la nivel de societate pe aceia care o freacă cu succes, nu avem cum să avem alte reacții. Și nu putem nici să avem așteptări extraordinare de la viitorul actualul președinte. Poate că el va putea impulsiona niște direcții, dar schimbarea trebuie să vină de la toate nivelurile.

******

Reacțiile la declarația de mai sus m-au făcut să-mi aduc aminte că iar se apropie Crăciunul. Și că românii vor descoperi iar subit caritatea, în detrimentul justiției sociale. Pentru că e mai ușor să cumpărăm o ciocolată de milă, decât să-i tragem de mânecă pe guvernanți și să-i întrebăm de ce copiii/bătrânii/adulții/persoanele cu nevoi speciale etc nu beneficiază de condiții ok, de ce sunt ținuți în dependență, de ce nu sunt motivați și încurajați să muncească și să să descurce în viață.

******

Și apropo de asta, am văzut un interviu cu un domn care și-a propus ca în următorii ani să mobilizeze 1 milion de locuri de muncă pentru persoane cu autism. Da, ați citit bine. Pentru că filozofia este că orice persoană trebuie să poată să muncească/ câștige traiul zilnic/ ducă o viață decentă și aceste persoane sunt capabile să schimbe paradigme și să vadă lucrurile din altă perspectivă, devenind extrem de valoroase pentru domenii multiple (printre care IT).

******

Săptămânile viitoare sunt despre voluntarii, organizațiile și proiectele lor din Brașov și Sibiu. Și despre rochii, pentru noi, ăștia mai superficiali 😛

******

Dacă vă uitați pe posturi locale, luni ne vedem la Mix TV și  miercuri la Nova. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s