Scurtissime personale de final de an

dbf34e1f49f74deb1193b743029c2594

Anul ăsta mi-am propus să vorbesc mai puțin și să fac mai mult. Încă mi se pare că vorbesc prea mult 🙂 Cât de făcut, nu trebuie mult, ci targetat și de calitate. Idee care merită păstrată pe dulap și anul viitor.

A doua idee a anului a fost de a face mai multă mișcare, ca tratament secundar pentru niște probleme medicale (long story, poate la un moment dat o să povestesc și de asta). Am descoperit că nu este atât de important efortul, ci consecvența, dublată de disciplină. Care pot fi atinse doar dacă ești capabil să treci peste scuzele cu: păi azi nu, căci prietena mea nu are timp… Cred că a fost una din cele mai grele provocări personale ale anului.

A treia este legată tot de stilul de viață: cu cât mâncarea este mai puțin procesată și are la bază ingrediente simple, sezoniere, din proximitate, cu atât ai mai multe șanse să mănânci verde/eco și să contribui la un eco-sistem sustenabil. Și monitorizarea unei diete este mai eficientă. Ăsta a fost un exercițiu interesant și extrem de creativ.

A patra este legată de relațiile cu cei care te înconjoară. Prieteniile adevărate sunt puține; cele oportuniste vin și pleacă mai ceva ca marfarul prin gară. Important e să îți lași loc de bună ziua. Căci mai devreme sau mai târziu, istoria se repetă; dar tu nu vrei să repeți greșelile trecutului…

Și ultima: dacă îți dorești ceva suficient de mult, s-ar putea să ți se îndeplinească ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.