E din cauza virușilor, zău…

De fiecare dată când mai citesc despre cum cuiva din minister i-a trăznit să mai copieze vreun model din străinătate, pe principiul că ăia-s mai deștepți ca noi (daaaa, sigur), nu pot să nu mă gândesc cum atâtea traininguri, procese de consultanță, schimburi de experiențe și proiecte de tot felul nu au reușit să îi învețe pe băștinași condiția numărul 1 a reușitei: evaluarea nevoilor beneficiarilor… care nu se face din fața computerului, nici din scaunul de la minister. Drept urmare o să căscăm gura în continuare ca proștii când vom citi despre cum homeleșii de nu știu unde primesc alcool ca să măture străzi, timp în care vom cere sute de mii de hârtii prăpădiților locali….

În altă ordine de idei, tot la capitolul educație și competențe, ar trebui să apară una nouă în cadrul european intitulată “capacitatea de a face față birocrației”. Dacă nu știi să lingi hârtii, să îndosariezi cu etichetuțe și să justifici cu printuri ecologice (of course) orice secundă a vieții tale, nu meriți să trăiești. Punct.

Și tot la capitolul birocrație ca la noi, la nimeni altcineva (că de fapt se cheamă alinierea la standarde europene :)) ), traducătorii ar trebui să-și facă rost de buzunare noi, doldora de euroi, căci din câte am citit azi urmează vremuri crâncene (sau o să moară majoritatea, că deh, probabil sunt prea mulți pe piață). La fel formatorii. Că nici ăștia nu generează venituri la buget.

Și așa o să ne ia dracu pe toți sau o să ne mutăm la regină, dând apă la moară extremei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s