Filme de Oscar, partea a doua

Whiplash. Pentru acest film îți trebuie boxe bune. Nu ai boxe, las-o baltă, că te uiți degeaba. Ideea că performanța înseamnă să depășești orice limită, efort fizic, psihic. Și un coach care te face troacă de porci (discutabilă partea asta) – motiv pentru care a luat un Glob de aur.

The Imitation Game. În teorie este un film despre un matematician englez care în timpul celui de-al doilea război mondial a spart codul unei mașini de criptat mesaje, folosită de naziști. În practică, un film centrat în jurul unui personaj care aduce a un Sherlock autist (logic că e și gay). Merge o tură.

Desert Dancer. În anul de grație 2009, în Iran dansul este interzis. Despre povestea adevărată a unui tânăr dansator, care într-un final reușește să fugă în Franța. Despre sisteme politice nebune care există pentru că sunt debușee pentru toți dezaxații, și frustrații, și nenorociții din lume…

American Sniper. Bradley Cooper (iar????) plin de proteine, mega sniper, patriot adevărat. Încă merg multe filme pe tema asta (inclusiv a reintegrării veteranilor). Dar nu făcute de Clint Eastwood, dacă se poate 🙂 Căci filmul ăsta mi-a adus aminte de filmele cu cowboy și împușcături din vestul sălbatic. Schimbați locația, schimbați puștile și măriți bugetul pentru gloanțe și voila, avem un nou superhit de Oscar.

Laggies. Nu-i de Oscar. Și e cu Keira Knightley. Dar e un film ușurel și, surprinzător, ok.

The Boy Next Door. Sau,pe scurt, în orice hormonel de 20 de ani zace un mic psihopat. J Lo era mai meseriașă pe vremea când făcea filme romantice…

The Grand Hotel Budapest. No bine, mi-a plăcut 🙂 Ralph Fiennes este unul dintre actorii cu foarte multe roluri mișto. Pentru rolul din acest film a fost nominalizat la Globurile de Aur, fără a câștiga însă. Până la urmă contează mai puțin premiile și mai mult starea în care te transpun filmele.

The Best of Me. De văzut când ai epuizat toate variantele posibile și imposibile :)) (Poate ar fi fost mai bun cu o altă distribuție)

Still Alice. Genul de film care te lovește în moalele capului. Ai vrea să-l oprești, să dai cu el de pământ pentru că știi foarte bine care este finalul… și cu toate ăstea te uiți la el, fascinat de Julianne Moore și Alex Baldwin. Unul dintre puținele filme care își merită nominalizările, premiile de până acum și, să sperăm, și un Oscar pentru rol feminin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.