7card, un nou imbold pentru a face mișcare și sport :)

Untitled

Ce este 7card și ce vrea el de la noi?

7card oferă de la finalul anului trecut acces la mai multe centre sportive din Brașov, în cadrul unui singur abonament. Adică în loc să plătesc câte un abonament pentru fitness, yoga, aerobic, dans șamd, achiziționez cardul și îl folosesc în toate locațiile partenere.

În acest moment în Brașov există 11 centre sportive + 1 în Sfântul Gheorghe, care pot fi accesate prin intermediul 7card, sporturile fiind variate: aerobic, arte marțiale, dansuri, fitness, kangoo jumps, pilates, spinning, squash, zumba. Partea faină este că acest card poate fi folosit în aceleași condiții și în celelalte orașe acoperite de 7card, respectiv București, Cluj Napoca și Timișoara – aproape 150 de cluburi în total și rețeaua se va extinde, urmând a acoperi gradual toate orașele mari din țară. În capitală sunt cele mai multe cluburi și de două ori mai multe sporturi. Cardul are și o aplicație activă și pe site, și pe smartphones, prin care poți vedea toate locațiile și poți selecta sportul dorit 🙂

La finalul anului 2014, rețeaua număra peste 6.000 de abonați activi, în creștere cu 150% față de 2013, și un număr de 142 săli, în creștere cu 180% față de 2013. În 2014, 7card a facilitat accesul și la centre de sport din afara Bucureștiului, pentru anul în curs fiind vizate alte 4 orașe importante din țară. Cifra de afaceri a 7card este estimată la aproximativ un milion de euro în 2014, iar pentru 2015 se prognozează dublarea acesteia. ”Anul acesta intenționăm să depășim 10.000 abonați, peste 200 de de săli și să încheiem parteneriate cu operatori din alte orașe importante ale țării”, spune Andrei Crețu, cofondator al 7card.

Cam care sunt costurile?

Valoarea medie a abonamentului plătit de brașoveni este de 94 de lei.

La nivelul pieței de fitness din Brașov, bugetul mediu lunar pentru un abonament la o sală de sport este de 130 de lei, prin comparație cu abonamentul 7card, care este cu aproximativ 20% până la 50% mai mic, în funcție de companiile care îl oferă ca beneficiu angajaților. Din totalul abonamentelor făcute, 60% sunt pentru femei. De altfel, femeile sunt cele care ajung cel mai des la sală, având în medie cu 20% mai multe intrări pe lună față de bărbați. Cele mai aglomerate zile la sălile din Brașov sunt lunea și miercurea.

Pentru 2015, se estimează că numărul celor care vor ajunge în centrele sportive din Brașov va fi cu aproximativ 10% mai mare decât în 2014.

Cum se achiziționează?

Cardul este un produs destinat companiilor, fiind accesat în principal de angajații acestora. După numărul de abonamente, cei mai mulți care-l folosesc activează în industrii precum IT, consultanță, telecom, dar și mari jucători activi în parcurile industriale din împrejurimile Brașovului.

”Se constată că, din ce în ce mai mulți angajatori din afara Bucureștiului aleg să ofere abonamente la sală angajaților pentru a-i motiva și a-i fideliza. Un procentaj de peste 35% dintre abonamentele 7card sunt oferite ca bonus salarial angajaților”, spune Andrei Crețu.

Dintre programele de aerobic speciale la care participă abonații, cele mai cerute sunt: zumba, pilates, yoga și tae bo.

”Se poate constata în 2014 o cerere crescută pentru cluburile sportive care oferă posibilitatea practicării activităților cât mai diverse, de la dansuri, squash la escaladă. Un mare accent se pune pe antrenamentele multifuncționale (ex. Crossfit)”, spune Iulian Cîrciumaru, cofondator 7card.

Despre 7card

Un card unic de acces la o gamă variată de activități sportive, 7card se adresează atât angajaților, cât și companiilor, aducând beneficii reale de flexibilitate, diversitate și ușurință în utilizare. Abonații 7card sunt angajați ai companiilor din domenii precum IT&C, pharma, retail, bănci, FMCG, telefonie mobilă, asigurări etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s