Creier de secol 21

Întâi distrugi, după care pui taxe ca să reconstruiești. 

Aceia dintre voi care v-ați născut înainte de 90 poate vă mai aduceți aminte cum odinioară ambalajele obișnuiteîn țara noastră erau sticla, metalul și ziarul. Toate băuturile erau în sticle, inclusiv laptele, apa minerală și berea. Conservele erau fie în borcane de sticlă, fie în recipiente metalice. Carnea, mezelurile și alte asemenea erau de regulă ambalate în hârtie. Familiile își făceau cumpărăturile în plase textile sau croșetate (sună fashionist, nu? :D) Iar ziarele erau perfecte pentru ambalat legume iarna sau pentru găleata de gunoi.

Ecologic. Toată lumea recicla și nimeni nu comenta.

Doar că din motive neelucidate acest sistem a fost considerat neadaptat vremurilor, drept urmare s-a dus pe canalul Dunăre-Marea Neagră, fiind înlocuit cu o rapiditate absolută de plasticuri. Pungi, peturi, pungulițe, hârtie plastificată. Venite la pachet cu marile rețele de shopping, mai toate cu acționariat vest-european.

Iar eu am mai băut apă minerală sau suc din sticlă când m-am nimerit la activități implementate de organizații nemțești. Sau în Germania.

Săptămâna trecută UE a decretat că o să ne permită doar 40 de pungi pe cap de persoană și va introduce taxe noi, pentru a limita consumul de plastic la nivelul uniunii.

Mai romantic de atât nu cred că se poate.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.