Sitcom american, live

Știți comediile americane care se întâmplă într-un studio cu public care aplaudă de fiecare dată când se aprinde beculețul?

Uneori am senzația că sunt într-un sitcom, în care actorii își joacă propriul rol stupid, în scene care se întâmplă în locații bine determinate: în mașină, în apartament, la servici. Din când în când, atunci când scade ratingul, mai apare câte un episod de marketing, moment în care desfășurarea acțiunii se mută la restaurant, cu secvențe sporadice la bar sau disco. De regulă episoadele de acest fel sunt programate în weekend, de preferat două, una după alta, mai ales dacă pică pe vreo sărbătoare locală.

Și cum viața bate filmul, realitatea este o comedie constantă, cu accente horror, atunci când ieși în centrul orașului vinerea seara, parcarea este plină, dar nu-i nici dracu pe stradă :)) Într-un oraș cu 380.000 de locuitori.

Cum îți dai seama că un oraș este mort (o părere subiectivă, of course):

– ieși pe stradă la ore diferite și de abia zărești una-două persoane

– iei barurile și restaurantele la rând – obiceiul pe aici este că ieșim la restaurant cu familia, în weekend, de regulă între 6-10 pm, în centru sau în cartier (cele de cartier sunt de regulă restaurante etnice); barurile și restaurantele în care se poate dansa se umplu între 10 și 2 noaptea, (tinerii ies în oraș după 11 noaptea); la 2 chiar și mafioții merg la culcare :)) Și faza cea mai haioasă, alcoolul se bea doar în interior sau pe o terasă de mici dimensiuni și îngrădită (sau se cumpără de la liquor store)…

– cauți pe rețele sociale – ai o bună șansă să numeri persoanele pe degete, chiar dacă până și homeleșii au smartphone

– ieși în parc și nu-i nimeni, mergi în zona de barbecue (deși toată lumea face asta acasă) și lacuri  și e atâta liniște de începe să te doară capul 🙂

– te duci la supermarket în weekend și băștinașii nu se bat pe tigăi la reducere

c351b92cc048e6bc9f70806d67b17e56

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s