La grămadă

Este ușor să comentezi despre alte țări/culturi din fața tastaturii, mai ales atunci când nu ai avut niciun contact cu ea. Desigur ar fi mai interesant să tragi o fugă până acolo și să vezi de fapt cum arată viața la fața locului, dar cine are timp de așa ceva? :)))

—-

De câțiva ani încoace, vara, patinoarul din parcul Tractorul găzduiește oareșce eveniment religios. Facem abstracție de faptul că patinoarul nu este disponibil curlingului decât contra-cost (într-un oraș care se vrea capitală a jocurilor olimpice de iarnă și se face că susține sporturile…) dar este disponibil unor evenimente care nu au ce căuta într-un patinoar (cu excepția momentului în care membrii cultului religios vor susține speech-uri patinând…) și ne focalizăm atenția pe parcarea din jur. Care, oups, nu face față vizitatorilor patinoarului + potențialilor vizitatori ai parcului + angajații parcului industrial din zonă.

În primăvară am tras o fugă până la semimaratonul organizat în Schei. O oră de învârtit pentru găsit parcare. Minim. La mama dracului.

Sâmbătă ne-am nimerit la Noua, peste nu știu ce autentic fest reprogramat. Zonă de agrement amenajată de municipalitate. Locuri de parcare insuficiente în condițiile în care numărul de persoane din zonă era acceptabil. Ca să nu mai spun că a început ploaia, deci toată lumea s-a cărat acasă (subiect care merită analizat separat), deci ambuteiaje pe străzi cu sens unic, cu mașini parcate pe ambele sensuri, pe care fizic nu mai aveau unde să intre autovehicule, darmite autobuze RAT, cu șoferi băgăcioși.

Deci despre ce oraș cu ambiții de olimpiade și capitale europene discutăm noi aici????

Mă amuză sharingul de postări despre cum homosexualii vor distruge familia… păi cum să o distrugă, că sunt singurii proști care mai militează pentru căsătorie în ziua de azi? :))))

Dimineață am citit un articol despre cum manualele românești sunt mega-arhaice, promovând mitul femeii la cratiță, al bătrânilor senili care așteaptă să crape și petrecerea timpului la coasă… Seara pe un grup celebru de facebook a apărut distribuit un articol despre bunele maniere în ziua de azi, din care am învățat că bărbatul intră primul într-un restaurant și că femeia nu are ce căuta într-un bar :)))

Într-o asemenea societate, nu înțeleg de ce ne miră că 10% din minore rămân însărcinate, pentru că nema educație sexuală sau bani de prezervative sau că o bunică urla la un copchil de o șchioapă pe stradă că a trecut pe lângă biserică și nu și-a făcut cruce cu mâinile în care mai căra și niște plase…

Dar noi să fim sănătoși că lumea e plină de proști.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.