Cuibul democrației la Brașov

AFIS 1

Din 18 iulie Brașovul va beneficia de un cuib al democrației în cadrul Bibliotecii Județene G. Barițiu. O “agoră comunitară” amenajată de voluntari în curtea Casei Baiulescu, vrea să fie și să devină un spațiu comunitar destinat exercițiului participării civice, al exprimării opiniilor și al dialogului cu autoritățile și se adresează atât cetățenilor de orice vârstă, cât și organizațiilor neguvernamentale active.

Sâmbătă, de la ora 11, grupul de voluntari format în cadrul proiectului „Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active” va organiza un eveniment inedit: o Olimpiadă Urbană, în cadrul căreia cetăţenii sunt invitaţi să-şi exerseze îndemânarea în „aruncarea greutăţii”, să „arunce la ţintă” identificând problemele din cartierul în care locuiesc şi propunând soluţii pentru rezolvarea acestora; de asemenea, ei vor avea momente în care vor fi nevoiţi să parcurgă „100 m gânduri/dorinţe despre Braşov”, dar şi momente în care să creioneze profilul unui cetăţean activ şi să reflecteze în ce măsură ei se apropie de prototipul identificat. De asemenea posibil ca în cadrul aceluiași eveniment să vă întâlniți cu reprezentanți ai unor ONG-uri locale din domenii diverse.

Mai multe despre acțiune, poți citi pe blogul bibliotecii. Mai multe despre proiectul Fundației Progress, poți citi pe site-ul dedicat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.