Meandrele concretului

Și tu de fapt cu ce te ocupi?

Și tu ce muncești?

Și.. ăăăă, nu prea pricep de fapt tu ce faci….

Și tu CONCRET?

17 ani jumătate. 7 jumate colorați. Restul fuseră în două culori, de unde și replica: tu vezi lucrurile doar în alb și… (sunt cincizeci de nuanțe pisi, știm toți)

Cum s-ar zice cei șapte ani de acasă absolviți. Și liga de amatori, și liga mică. Că te împinge timpul înainte, vrei nu vrei. Echivalentul a vreo 18.000 de beneficiari. (păi atâta raportează ăia la posdru pisi) Cu un cost per beneficiar de sub 15 euro, fără a cuantifica voluntariatul și suportul personal – că oricum un om de-al nostru muncește pentru patru. Cost care se transpune în oameni de toate vârstele mai independenți, mai implicați, mai activi. Și doar multe mii de voluntari, din care vreo 500 de-ai noștri. (societatea civilă e degeaba pisi)

E mult? E puțin? Naiba știe. Dar poți face un exercițiu de imaginație să vezi cum ar fi fost fără culori. Și fără alții ca noi, care strâng din dinți, zâmbesc birocrației și fac ca lucrurile să meargă chiar și atunci când toți urlă “nu se poate” și pun piedici și bețe în roate. (sinergia faptelor pisi).

f5d6f346a70e778bd5f458c054fe1452

via pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s