Alternativa la Star Wars :)

La ce filme ne uităm de acest Crăciun bunico? 

La cele nominalizate la Globurile de Aur lupule!

Buuun, avem filme nominalizate la Globurile de Aur (posibil o parte să le regăsim în curând și în lista Oscarurilor) plus alte filme de sezon 🙂 Posibil spoilere și hatereală :))

Brooklyn – Dacă nu ar fi fost ușor lălăit, ar fi fost un film drăguț. Povestea unei imigrante irlandeze, sosită în Brooklyn în anii 50, care sfârșește măritată cu un instalator italiano-american 🙂 Nu o să vedeți prea mult din New York (spre dezamăgirea mea), dar accentul irlandez compensează. Plus ochii actriței principale, Saoirse Ronan, care are o nominalizare la Globuri. Filmul are nota 8 pe imdb, probabil jumătate de la irlandezi și jumătate de la italienii din Brooklyn 😀 Povestea e banală, partea interesantă este să încerci să te pui în pielea personajelor anilor 50… cum puteau să trăiască fără skype? Comunicau doar cu scrisori? Tulai, niciun whatsapp? :)))

f393097efec55f69369f103123cd5fcd

via pinterest

Run All Night – M-am uitat la el că e film cu Liam Neeson :)) Să recapitulăm: Liam fuse la viața lui criminal profesionist pentru un nene mafiot, actualmente a rămas cu traumele, alcoolul și capacitatea de a împușca oameni ca în Matrix 🙂 Și pentru că regizorului îi place foarte mult de el, i se oferă ocazia de a-și spăla toate păcatele în noaptea în care aleargă să-l salveze pe fi-su de răzbunarea stupidă a mafiotului, rămas și ăsta fără fiul narcoman, kilărit de prost ce era. N-ați priceput nimic? No bine, uite un motiv bun pentru care trebuie să vă uitați la film :))) Ce mai putem vedea mișto în afară de Liam? Un 1985 Chevrolet Camaro Z28 și faza în care îi crapă gangsterul în brațe.

Jimmy Conlon: Then we do like you always said. We cross that line together. Right now…

Carol – Offf, genul de film la care trailerul e mai bun decât filmul; și care primește o tonă de nominalizări pentru că-i un film cu gagici care se iubesc, regizat de un Todd. Pe de altă parte orice film care naște o reacție, chiar și una de draci, este un film cu potențial, nu-i așa? :)) Și pentru că se poartă filmele cu acțiune în anii 50, avem o cucoană cu prea mulți bani și o mimică afectată – serios Cate, arăți ca și cum ai înghițit fiolele de botox, în loc de zanax – și o mucoasă care nu știe nici să fumeze, darmite să gestioneze o relație – motiv pentru care toată lumea o cere de nevastă și la final o mai și angajează pe post de fotograf la Times. Și totul se termină cu I love you, că deh, filme despre lesbience. Evident, 5 nominalizări la Globurile de Aur.

Joy – Asta doar pentru că nu am văzut încă ultima parte din Hunger Games, dar promit să nu mai fac :)) Jennifer Lawrence, din nou cu Bradley Cooper (fără număr, daaaaa :D), plus De Niro. Film biografic despre blonda care a inventat mopul acela care curăță bucătăria singur 😛 Și familia ei de ciudați. Filmul ăsta cred că face parte din noua generație de filme feministo-empowering și evident că mopul era o piesă de bază (următorul film va fi despre doamna care a inventat aragazul care se spală singur și vom avea și un pre-sequel al 50 shades of Grey filmat în debara).

The Intern – Că am zis de Robert De Niro, iaca încă un film în care este protagonist, în rol de senior de 70 de ani care moare de plictiseală acasă, drept urmare se angajează ca intern la o companie care vinde online rochii de miresică și alte zorzoane. Ar fi fost o comedie drăguță dacă nu ar fi fost lălăit și ăsta (iar??? ce v-am zis că e constanta sezonului). Mi-a plăcut ideea de a fi activ la orice vârstă, mi-au plăcut toate fazele în care se face puțin bășcălie de corporațiile din noul val în care social media ține loc de comunicare, mamă și soacră laolaltă. În rest clasicul: cine nu are un bătrân, să-și cumpere combinat cu nevastă carieristă, bărbat la cratiță și amantă, că-i la ofertă.

A Perfect Day – Și ăsta e puțin lălăit (o fi trendul anului?) dar mi-a plăcut. Și eu nu mă uit la filme regizate de spanioli, da? :)) Că o fi spiritul balcanic, umorul negru pe care-l recunosc și cu ochii închiși, apropierea de spațiu și timp, combinația de engleză-franceză-spaniolă și sârbo-croată, este un film la care m-aș uita și a doua oară. N-avem poveste de dragoste, n-avem six packs, doar război, echipe umanitare internaționale și situații de Kafka. Este pentru o zi perfectă 🙂

The Danish Girl – dramă biografică despre artista daneză Lili Elbe, considerată unul dintre pionierii mișcării transsexuale. 3 nominalizări. Două faze scary movie: una care seamănă cu o secvență din Tăcerea mieilor și o alta în care tipa se află pe o stradă cu clădiri identice (mai știți filmele ălea americane în care toate casele sunt la fel? și ălea-s de speriat, zău :)) ). În rest cred că e mai ok societatea actuală – așa nebună – în care poți fi orice vrei și nu interesează pe nimeni / în teorie – decât una plină de drame și intoleranță.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.