Poiana Brașov și-a tras site

Poiana Brașov are din toamna anului trecut o asociație de promovare (Asociația de Turism Poiana Brașov) creată prin asocierea a 30 de mari hotelieri. Rezultatul concret al asocierii pe lângă forma juridică este noul site al stațiunii pe care îl găsiți aici. Designul e frumușel, pe site veți găsi informații despre pârtiile de schi, ski pass, echipamente de închiriat sau lecții de schi (nu schiez, deci habar n-am dacă lista e completă sau nu); informații despre alte activități de agrement – ex. echitație, patinoar sau tubing și, la grămadă, câteva obiective turistice din Brașov și împrejurimi (care ar avea mai multă logică prezentate într-o categorie separată) și sumar câteva hoteluri, restaurante, cluburi (nici ăstea nu cred că-s toate – dar poate sunt doar membrii din asociație???). În plus pe site găsești evenimente, oareșce știri și link-uri către social media.

Două probleme majore cu acest site: nu este tradus nici măcar în engleză (sau poate n-am găsit eu butoanele…) și oferta activităților de vară nu este încă prezentă (deși este în lucru, conform unui interviu al reprezentantului asociației). Apoi numărul record de activități prezentat ca un argument forte de a vizita Poiana sunt de fapt la grămadă activități pe care le faci în Poiana, Brașov și împrejurimile din județ (eu aș fi plusat, și aș fi băgat și vreo două destinații de la vecinii sibieni, să le pleznească pipota :))) ). Extensia site-ului cu .travel ar trebui să nu incomodeze, dacă site-ul va fi indexat cum trebuie de google (momentan mie nu mi-l arată în primele 5 pagini….)

Problema numărul trei este legată de stațiune per ansamblu: e ok să vrem stațiuni la nivelul Austriei, n-am nimic împotriva promovării ei ca cea mai cea destinație pentru bucureșteni și constănțeni, dar nu e ok că a devenit o zonă inaccesibilă băștinașilor brașoveni. Până la urmă Poiana aparține de Brașov, investițiile au fost făcute din bugetul Brașovului, deci care-s beneficiile pentru brașoveni? Merită măcar o discuție 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.