Românii și violența prin școli

Cazul profesorului brașovean acuzat de violență fizică și verbală a fost tranșat de ancheta internă a liceului – ar fi vreo câteva lucruri de discutat despre acest caz, dar poate altă dată. Mai interesant este însă să înțelegem contextul în care trăim și funcționăm în anul de grație 2016, ca să putem filtra apoi diferitele inițiative, știri, cazuri șamd. Rândurile de mai jos sunt copy-paste ale unor comentarii făcute de români de diferite vârste pe facebook, ca reacție la cazul profesorului de la Racoviță. Desigur au fost și alte comentarii, din alt registru; și sunt conștientă că facebook-ul este un mediu propice pentru hate speech; una peste alta situația este… care este.  (Comentariile sunt needitate)

—————-

Eu tin minte ca stateam smirna marea majoritate

Ce intelegi tu prin lovit ? Cu asemenea lovituri poate ca unii au invatat si au ajuns departe

Palmele acelea primite dupa cap nu sunt lovituri de maltratare in nici un caz. Suntsimple atingeri de “trezeste te si invata!”.

Si toate glumele si apropourile acelea cu “tenta sexuala”, daca ai capul atasat macar partial pe umeri ca elev, le poti recunoaste ca fiind tot de stimulare si de motivare

singura problema e hipersensibilitatea asta stupida a plozilor crescuti in BMW. Adica in 40 de ani nu s a plans nimeni de metodele total nonconformiste si NEcomuniste si, pardon, perfect eficiente ale dlui profesor dar in 2016 nu se mai poate

Am avut cativa profesori foarte stricti si am facut tot posibilul sa invat fara pentru ca oricat de inutila pare materia tot ramai cu ceva pozitiv.

La fizica daca știai teoria perfect abia luai acest 5

imi aduc aminte de dirigu’ ce castane îmi dădea. .așa și? ?….meritam mult mai mult!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.