Mda

Domnul Cătălin Leonte este consilier local al PSD și membru în 2 comisii, pentru buget, finanțe, investiții, studii, prognoze și administrarea domeniului public și privat și în cea de gospodărire comunală și locativă, agricultură, cadastru, fond funciar și registru agricol, fond forestier, servicii comunitare și de utilitate publică (conform site-ului Primăriei). Dacă nu mă înșel a candidat ca primar cu 4 ani în urmă, fără succes. Până aici sper că e clar. Primăria Brașov are o Direcție de Servicii Sociale, care la rândul ei are tot felul de servicii în subordine. Și partea asta cred că e clară. No bine, domnul consilier local și dacă ar fi chiulit la toate ședințele CL și ale comisiilor din care face parte și tot ar fi trebuit până la această oră să aibă habar care-s serviciile DSS Brașov, că sigur a trebuit să dea cu pixul pe procese-verbale și anexele acestora, că vorba aia, doar mâine nu-i poimâine și au trecut deja 4 ani de la ultimele alegeri locale. Dar să vedem care-i realitatea de fapt.

“Comunitățile moderne au găsit soluții pentru toate tipurile de nevoi sociale. Putem găsi și noi! Concret, la Brașov, în cadrul Direcției de Servicii Sociale din Primărie, putem înființa un Serviciu de Asistență Medicală la Domiciliu. Primăria are baza de date cu persoane vârstnice, e nevoie de câteva asistente medicale care să poată să facă o injec- ție, să poată măsura tensiunea sau glicemia, dar să și poată observa dacă vârstnicul de care au grijă se poate întreține sau dacă are tot ce îi trebuie ca să trăiască.” Din declarația domnului consilier Leonte de aici.

De pe site-ul Primăriei Brașov aflăm următoarele despre ce face deja DSS: “Tipurile de servicii de asistență socială acordate persoanelor vârstnice: Servicii sociale care au drept scop prevenirea sau limitarea unor situații de dificultate ori vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excluziune socială [], Servicii în cadrul centrului de zi – servicii de natură socială [], servicii de natură medicală (măsurare tensiune arterială, măsurare glicemie, supraveghere medicație, educație pe teme de sănătate, gimnastică de întreținere, consiliere socială și/sau psihologică, Servicii comunitare de îngrijire socio-medicală temporară la domiciliul beneficiarilor []”

Nu are rost să discutăm despre faptul că domnul consilier habar nu are că ce zice el că-s servicii medicale sunt de fapt socio-medicale sau că telefoanele speciale pe care le propune – ca o chestie inovatoare, mă gândesc – sunt de fapt gps-uri, care-s mai vechi pe piață decât este el consilier local (și apropo, mai bine ne-ar zice ce s-a întâmplat cu echipamentele high-tech destinate seniorilor dintr-un proiect derulat acu un an și ceva, cum e cu impactul și multiplicarea rezultatelor :D) sau că are impresia că serviciile specializate care au nevoie de acreditare de la Ministerul Muncii și de respectarea a nu știu câte standarde de calitate se pot face cu voluntari… că deh, voluntarii sunt forță de muncă gratis, după cum nu ne învață Legea voluntariatului….

În încheiere și concluzie: mda.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.