De ce nu avem mai multe piscine publice?

Fiecare vizită la pisicină este un moment de a învăța cum să nu mă enervez, din cauza prețurilor ridicate și a condițiilor nașpa. Prietenii mei care și-au dus copiii la înot se plâng de același lucru (no bine, de asta suntem prieteni, da? :)) ). Categoric Brașovul merită cel puțin încă un bazin olimpic deschis, plus Agrementul redeschis. Deși cred că mai repede vom vedea extratereștri pe rep… De ce se întâmplă asta? Hai să facem o mică cercetare pe rețele sociale și să vedem câți dintre decidenții noștri locali, aka consilieri locali sau județeni, înoată. Câți postează poze de la vreun eveniment sportiv desfășurat la piscină. Câți practică în mod uzual un alt sport, de orice fel, sau merg la evenimente sportive. Sau măcar mișcarea de dragul mișcării 🙂 Vă dă cu virgulă precum mie? No bine, avem și concluzia.

PS1: Declarațiile în campanii electorale cu “vom face și vom drege” nu-s valabile.

PS2: Nu poți să faci performanță doar din excepții. Pentru asta ai nevoie de o bază de copii și tineri care practică sportul în mod regulat, pentru a avea de unde alege și a construi performanța pe termen lung.

PS3: Toate strategiile legate de sport, mișcare și educație fizică sunt un mare bullshit fără o infrastructură adecvată și deschisă tuturor categoriilor de vârste, persoane și buzunare.

via pinterest

via pinterest

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s