Lumina de pe Victoriei și jungla verde de pe Mircea cel Bătrân

Presupunem că ai o anumită sumă de bani pe care o produci lunar, din care trebuie să plătești întreținerea și utilitățile apartamentului în care stai, mâncare, haine, distracții, etc. Ești o persoană cât de cât informată, n-ai câștigat în veci la loto și nici la pariuri sportive, muncești pentru bani lunar că mătușa Tamara ți-a lăsat doar apartamentul, nu și renta viageră și prietenii nigerieni în mod ciudat îți trimit doar emailuri, fără niciun ban electronic în ele. Și nici n-ai șanse pentru o amantă putred de bogată în următorii ani (ți-a citit o țigancă în palmă, în parcare la mall, deci e chestie sigură). În aceste condiții, la fiecare început de an, e musai să faci puțină planificare pentru cei 20 de firfirei pe care îi generezi lunar. Mergi sau nu în concediu? Poate, dacă bei mai puțină bere. Cumperi iphone nou? Sau poate o canapea care să nu mai scârțâie când faci sex la două noaptea cu vreuna agățată de pe net. Schimbi termopanele în fiecare an? Dai cu lavabilă la două luni? Schimbi țevile zilnic? Dar farfuriile? Plm Georgel, ai un trash-the-house party în fiecare lună? :)))

No bine și dacă ești capabil să-ți gestionezi bugetul personal de ce crezi că bugetul orașului este un sac fără fund? Dacă prioritizezi personal, de ce nu ești capabil să prioritizezi la nivel comunitar? Că banii proștilor sunt și banii tăi!

PS1: pe Mircea cel Bătrân, în zona de case s-a plantat gard viu cu vreo doi-trei ani în urmă. De ce? Nimeni nu știe, deși o explicație logică este că erau musai de cheltuit niște bani și gardul viu era un business bun, pentru că-i prețul la fir. Faza e că asta e una din puținele străzi din oraș cu zone verzi la fiecare casă, zone care erau îngrijite și pline de flori. Dacă problema ar fi fost cele câteva bucăți neîngrijite, s-ar fi putut face o întâlnire cu proprietarii și pus în vedere că trebuie să planteze gazon sau ce o fi cel mai simplu de îngrijit, dat material și la revedere. Dar nu, niște deștepți de la spații verzi au plantat gardul drept pe mijlocul spațiilor, printre copaci și flori, fără nicio logică. În unele zone s-a prins, în altele așa-și-așa, de arată ca o mică junglă urbană. Sau ca la proști. Ca să rimeze cu orașul verde al tâmpiților din primărie. Și cu restul copacilor care au fost toaletați la maxim, de au mai rămas doar cioturile de ei…

PS2: Mintea strălucită a strategilor de campanie electorală a independentului- actual primar pdl/pnl-ist Scripcaru a lansat zilele trecute o știre despre cum se vor schimba stâlpii de iluminat public de pe Victoriei. Sper că sunteți extaziați și că ați avut și minim două orgasme spontane (dacă ați avut un atac de cord, nu uitați să mergeți la spital cu propriile substanțe de dezinfectat). Momentan nu pricep de ce trebuie schimbați: le-a expirat durata de utilizare? S-au stricat? Sunt prioritatea cartierului? (dacă cineva zice da, zău că îl închid o noapte în ghenele de gunoi ale comprest!!!) Cât vor costa? Ce-ar fi să începem să ne folosim creierul înainte de a lua decizii? Se poate?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.