Animatori și animație

Pentru mine împletit trei baloane în costum de clovn și “alunelu hai la joc” nu este animație, ci doar o modalitate de a lua banii proștilor. N-am nimic cu cei care se fac că fac animație, până la urmă orice business se dezvoltă la intersecția dintre cerere și ofertă și dacă piața este needucată, ‘csf nai csf’, vorba aia 🙂 Că una este strategia de generare de profit și alta cea de business responsabil, targetat pe educație. Și pe vremurile ăstea căcăcioase ar fi chiar culmea să pierdem timpul cu chestii etice și cu educarea pieței.

În plus toată lumea știe că animația este la degetul mic de la picior, ce naiba, oricine știe să se joace, nu? 🙂 Că toți am fost copii cândva prin preistorie. Și toți avem cutiuța muzicală și mai știm vreo 2 cântece și 3 lozinci de prin grădiniță. Și măcar o brașoveanca, să-i poată face mă-sa cele 500 de poze obligatorii cu telefonul mobil.

Mi-ar plăcea să nu mai considerăm animația ca un rahat de activitate de umplut timpul, care poate fi făcută de oricine, oricum.

PS: Odinioară hotelurile românești aveau ghid de animație, deci nu putem spune că animația în România a fost inventată în ultimii ani, odată cu standardul de animator socio-educativ. Practic în zone turistice, precum arhicunoscuta Brașov – Poiana – Bran – Valea Prahovei sau litoral potențialul este mare și foarte mare și gama de activități și metode care pot fi puse în practică cu persoane de la 0 la 99 ani este nelimitată. Trebuie doar puțină creativitate și bună voință 🙂 Ah, da, și calificare, profesionalizare, respectare standarde de calitate, blabla. Ca dacă nu, se va întâmple precum la zorbing, zilele trecute.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.