Un colac de salvare? :)

Bun simț, proces de planificare participativă și viziune.

Atât. Nu e nevoie de mai mult pentru a avea o societate funcțională. Chestia asta e valabilă pentru orice domeniu, la orice scală. Nu trebuie să ai iq de Einstein să repari giratoriile care se inundă la orice ploaie și nici nu ar trebui să aștepți să îți sară unul cu cuțitul la gât. Ca na, momentan fb preia o parte din frustrări, dar la următoarea ploaie s-ar putea să dea pe dinafară… și ăștia care sunteți impresionați de bolnavii mintali cu macete, probabil ați uitat de băieții veseli de prin Noua care se jucau cu săbiuțe și cuțitașe, de i-ar face pe allahakbarieni să fie mici copii :)) În rest e de bun simț să-ți mai întrebi băștinașii cum li se par investițiile, eventual înainte să cheltuiești niște milioane, care nu-s de pe tarlaua mă-tii. La fel, e de bun simț să te înconjori de competențe, nu de capete plecate și de pile. Că no, sunt mulți prin lume care s-au visat despoți și sultani și pănâ la urmă dacă n-au sfârșit împușcați, își scriu romanele pe la mititica, mulțumită dna (care, bye-the-way, e singura chestie de care le mai este frică măgarilor, că altfel, cred că ar fura și praful de pe ușă). Ah, da, și sfânta viziune. Care ne-ar muta din evul mediu în secolul actual mai repede decât ar găsi Picard butonul de engage. Bunul simț și sfânta viziune care s-ar transpune într-o metropolă europeană, cu infrastructură funcțională și servicii proactive, de care să îți fie drag, nu silă, scârbă și dezgust.

PS 1: pentru cine a absolvit clasa zero și știe să folosească internetul nu doar pentru pornoșaguri, dați un search despre vremea în Europa – asta dacă încă nu v-ați prins că ce experimentăm acu drept episoade anormale reprezintă de faptul sub-normalul anilor viitori. Valabil și pentru nea primaru’, și pentru nea adminul de municipiu verde și de poveste, și pentru nea preșu de CJ.

PS 2: În mai 2013 Primăria Brașov se lăuda cu investiția făcută în baza de tratament de la Noua; eu am strâmbat din nas, sceptică, taică-miu însă a fost încântat de fizioterapia de acolo (de care ar avea nevoie cel puțin o dată pe an); programul a murit după vreo doi ani, probabil după ce s-au cheltuit banii de investiție; zice taică-miu că ultima oară când s-a dus să întrebe, i s-a spus că serviciile sunt doar pentru persoane cu handicap, de ne-am amuzat pe tema handicapaților din bv. decidenți prin administrația locală.

via pinterest

via pinterest

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.