Vizită la Centrul European de Tineret din Budapesta

Se iau două găști de tineri și lucrători de tineret din Brașov și Caraș Severin, plus o mână de reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului și se duc în vizită la Centrul European de Tineret din Budapesta, cu o oprire la Centrul de Tineret din Timișoara pentru a învăța mai multe despre ce presupune un centru de acest fel și activitățile pe care le derulează.

Centrul din Timișoara este singurul centru din țară acreditat de Consiliul Europei și este o locație gestionată de tineri care reunește mai multe zeci de organizații de tineret locale și activitățile acestora, una din ideile recente fiind de a dezvolta activități în cartiere, acolo unde își fac veacul tinerii. Aceeași tineri au primit în gestiune un centru de antreprenoriat nou construit, că se pare că timișorenilor nu le este frică de ideile tinerilor 🙂

dsc_0001

Tot Timișoara a fost anul acesta capitala tineretului din România, titlu național pentru care se poate aplica anual din 2016 (Clujul a fost capitala europeană anul trecut).

La Budapesta am avut ocazia de a afla mai multe despre misiunea și instituțiile Consiliului Europei, precum și de facilitățile oferite organizațiilor de tineret și tinerilor sub 30 de ani. Plus am mai aflat de la reprezentanta unui ONG local, Fundația pentru Tineret Democratic, despre provocările locale ale muncii cu tinerii în contextul actual.

fb0

Vizita de studiu a făcut parte din proiectul ”Ești TÂNĂR? Fii VOLUNTAR!”, care are ca obiectiv general promovarea – susținerea – recunoașterea rolului tinerilor și voluntariatului în comunitate, implementat de DJST Brașov.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s