of, PR-ul!!!

Madam Steer publică un articol în 14 septembrie, clar și răspicat împotriva mamografiilor; pentru cine nu știe mamografia este principala modalitate de screening pentru cancer mamar, în special la femeile trecute de 40 de ani. La 2 zile avem următoarele reacții din partea organizațiilor de profil (scuze dacă am uitat vreuna importantă, dar pe ăstea le știu ca fiind active pe domeniu + ce mi-a returnat google ca răspuns legat de federații):

Fundația Renașterea – site-ul nu îi merge, pe fb are postări din 8 septembrie, nicio reacție

Fundația Regina Maria – nimic pe site sau fb

Fundația Avon – pe fb are o postare de ieri despre mituri legate de mamografii distribuită de pe pagina de campanie – bun și atât decât nimic

Prețuiește viața – nada, nichts, nimic, zero; Andreea Marin pe fb e preocupată cu altele

infocancerdesan.ro (rețea de 32 de organizații) – nimic pe site

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (fabc) (24 de organizații membre) – nimic pe site

Pe site-ul Ministerului Sănătății nu intrați decât dacă simțiți nevoia să vă creșteți tensiunea!! Bineînțeles că nu există nicio reacție, dar important e că pe fb are banner cu donarea pentru Cumințenia pământului, că deh, asta-i obiectul muncii sale… Nici ministrul nu are vreo reacție pe fb.

Și acu poate pricepem de ce mesajele doamnei se viralizează și au efectul pe care îl au – pentru că organizațiile și statul, cei care ar trebui să aibă reacții simple, documentate și în cunoștință de cauză sunt incapabili să folosească niște instrumente simple precum comunicatele de presă, rețelele sociale, site-ul. Măh, măcar niște sport dacă ați fi practicat la viața voastră și ați ști că atunci când cineva îți aruncă mingea la fileu, o preiei cu grație, nu o lași să te lovească în freză din plin…

PS: pentru cine nu pricepe sensul acestui articol, dați un search rapid printre comentariile lăsate de muieri la articolul madamei de pe fb și o să înțelegeți că am ajuns să trăim într-o societate medievală, în care oamenilor le este frică de doctori și cred toate aberațiile debitate de Steer și alte idioate; și da, nu e nicio problemă, că selecția naturală lucrează și de abia ne scapă de problema suprapopulării planetei, dar până acolo creșterea incidenței cancerului ne va ustura pe toți la buzunar. Și când o să vă crape prietenele pentru că mamografiile sunt lucrul dracului, și cancerul se tratează cu indiferență, și prevenția e pentru proști, să vă aduceți aminte de distinsa vedetă și de reacțiile pe care nu le-am avut cu toții…

Advertisements

14 thoughts on “of, PR-ul!!!

 1. Poate ca unii oameni sunt suficient de maturi incat sa-si prinda mintea cu orice nebuna. Nu exista niciun fel de obligatie morala din partea nimanui ca sa-i dea replica individei. Cine o asculta e la fel de nebun ca si ea, iar un comunicat de presa de la vreo asociatie sau vreo alta miscare de PR n-o sa schimbe cu nimic mentalitatea.

  • Nici nu trebuie să-i schimbe ei mentalitatea, însă treaba organizațiilor de profil e să fie dog-watch și să aibă reacție atunci când lucrurile degenerează. Intră pe fb ei și o să vezi o grămadă de individe care îi mulțumesc și îi spun că nu vor face mamografii – dacă ar fi doar una-două, n-ar fi nimic, dar sunt înfiorător de multe. În plus există deja precedentul pe campania de vaccinare cu zone din țară în care procentul celor care își vaccinează copiii a scăzut sub nivelul de atenție, într-un final DSP-urile reacționând (dacă ar fi făcut-o mai repede, cred că altfel ar fi stat lucrurile).

 2. Ma scuzi ca ma bag, dar tu scrii articolul asta (cu care sunt de acord 115%) si in acelasi timp ai in blogroll o alta dezaxata, pericol public, respectiv Jeaninoasa din Tenerife. Clar, nu la fel de periculoasa ca O.S., dar la fel de dusa cu pluta.

  • Blogroll-ul e neactualizat de prin preistorie :)) Trebuie să fac curățenie într-o zi 🙂 Jeaninoasa a fost mai normală când era în Sibiu, nu prea știu ce mai scrie de când am văzut o postare cu prea mult veganism în ea 🙂

   • Si eu o urmaream de cand era in Sibiu. Chiar si in Tenerife a fost ok o vreme, dupa care a luat-o razna cu Big Pharma, anti-vax, veganism din ala militant etc.

 3. Pingback: Doua chestii cu Olivia | Podul Minciunilor

 4. Pe mine m-a lăsat uşor nedumerită faptul că am citit reacții imediate ale bloggerilor pe când bloggerițele, altfel foarte active pe orice subiect, tac elegant.

 5. Buna ziua Claudia, te invit sa intri pe pagini Clinicii Donna – Centru specializat in diagnosticul afectiunilor mamare si cancerului mamar.
  Aici vei vedea urmatoarea postare:
  “În experiența mea de peste 15 ani în Imagistica Sânului, am efectuat peste 50,000 de mamografii și ecografii mamare și am depistat peste 2000 de cancere ale sânului. O parte dintre acestea au putut fi diagnosticate în fază incipientă cu ajutorul mamografiei, metodă de investigare gold-standard a sânilor la femeile peste 40 ani, prin depistarea microcalcificărilor suspecte. Acest lucru le-a oferit pacientelor șanse de vindecare de peste 90% și le-a permis evitarea chimioterapiei și uneori a mastectomiei, efectele negative fizice, psihologice și financiare fiind reduse la minim.”

  Dr. Elena Claudia Teodorescu
  Doctor în Științe Medicale
  Medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, cu peste 15 ani de supraspecializare în Imagistica Sânului
  Fondator Clinica Donna – Centru de Excelență în Sănătatea Femei

  #MamografiaSalveazăVieți #SănătateaFemeii #SănătateaSânilor

 6. Imi permit sa observ ca forurile medicale sunt culpabile de a nu oferi suficienta informatie, clara si pe intelesul tuturor, propagata prin toate mediile posibile. Nu consider ca este de datoria lor insa reactia la afirmatiile nonmedicale ale…? Caci nu recunosc afilierea stiintifica a doamnei Steer. Nici nu ar fi normal sa bage in seama si sa se obosesca sa combata afirmatiile oricui. Insa ar fi responsabil sa asigure educatia medicala a populatiei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.