Idei care ar putea fi implementate dacă…

Dacă bunul simț ar prevala, multe chestii faine s-ar putea întâmpla. pam pam. (rimă neintenționată, mai ales că e luni dimineața și încă n-am băut cafeaua)

La nivelul Uniunii Europene se aruncă anual 88 de milioane de tone de mâncare, la nivel global aproximativ o treime din hrana produsă. Sursa aici. Există deja mai multe idei implementate care pot fi cercetate, discutate și replicate. Pentru curioși linkul este aici.

The Real Junk Food Project este o idee venită din zona anglo-saxonă și este un proiect de cafenele care gătesc cu ingrediente trecute de termenul de expirare și primite din surse diverse (horeca, bănci de alimente) și rețele de supermarketuri pentru unele cafenele locale; sunt deschise publicului larg și funcționează pe bază de donații.

După cum zic fondatorii pe site:

“We intercept food that is past its expiration date and use our own judgement on whether we believe the food is fit for human consumption or not, by smelling it, tasting it and visually inspecting it. We do not turn food away simply because it has ‘expired’, but we will never serve food that we believe is unfit for human consumption.”

No bine, cum vi se pare ideea de a găti cu mâncare expirată? 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s