Flashuri

Când republicanul Bush jr. şi-a luat în primire mandatul numărul 2, banii destinaţi proiectelor din Europa centrală şi de est au devenit brusc indisponibili. Îmi aduc aminte că a trebuit să cheltuim rapid ce mai rămăsese din grant, ca să nu ne trezim că rămânem fără ei cu totul. Politica de stat care a modificat beneficiarii şi zona de interes din pix, de pe azi pe mâine…

Pe vremea când făceam campanii de educaţie sexuală / awareness pe HIV, unul din parteneri ne-a trimis un set de tricouri cu un slogan care suna într-un fel dacă îl citeai întreg şi oarecum diferit dacă citeai doar cuvintele îngroşate. Căci finanţarea de peste ocean nu trebuia să promoveze decât abstinenţa ca modalitate de combatere a infecţiilor cu transmitere sexuală. Da, în anii 2000. Tot de pe vremea republicanilor, dacă îmi amintesc eu bine.

Prietenul tău Trump tocmai a semnat ordinul care ne duce în 1984, blocând finanţarea proiectelor internaţionale de planificare familială, care susţin sau informează despre avort.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.