Ca de început de lună

Este 1 februarie, ar fi trebuit să muncim pentru patrie şi popor, că lumea nu stă niciodată în loc… Dar nu, stăm şi ne luptăm cu o gaşcă de hoţi şi nenorociţi.

Ieri când erau discuţii legate de şedinţa de guvern şi de faptul că ordonanţele nu se regăseau pe ordinea de zi, mi-am adus aminte că lucrurile importante se discută de regulă la diverse. Ceea ce s-a şi întâmplat. Mi se pare incredibil cum în mintea ăstora România lui 2017 nu este altceva decât moşia personală, unde, nu-i aşa, poţi face orice îţi trece prin cap fără consecinţe, căci tu eşti moşierul suprem, tu ai dreptul de viaţă şi moarte al sclavilor tăi…

Faza e cam următoarea: anul trecut a fost un an pierdut din multe puncte de vedere, anul ăsta va fi la fel, ba încă mai trist. Când oamenii de la UE vor realiza – aşa bătuţi în cap de birocraţie cum sunt ei – că finanţările europene au mari şanse nu doar să fie furate, dar nici măcar să nu mai fie recuperate, banii se vor opri instant. Aaaa, n-aţi ştiut asta? Un al lucru care se va întâmpla va fi retrogradarea ratingului de ţară (la ora actuală este BBB-) ceea ce va însemna împrumuturi mai scumpe şi pe termen mediu, inflaţie, creşteri de preţuri etc. Toate acestea într-un context extern plin de provocări majore: alegeri în Franţa şi Germania, dementul de Trump în US, ruşii care stau şi se distrează la o votcă şamd. Nici nu va mai conta dacă aţi votat sau ce aţi votat, una peste alta va da cu un mare minus şi nimeni nu va scăpa de efecte. Nici chiar Dragnea şi gaşca, ai căror bani se vor devaloriza la fel ca ai tuturora.

România. 1 februarie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.