Dublul standard

Ca de obicei, dacă totul e frumos şi roz, rahatul din faţa ochilor este trecut cu vederea; dacă se întâmplă ceva naşpa, toată lumea devine subit interesată de subiect şi indignată şamd.

Dublul standard şi ipocrizia nu ne vor ajuta să facem paşi înainte ca societate şi ele nu vor duce la o discuţie constructivă, ci doar la contre stupide şi divertisment. În paranteză fie spus, moartea ca divertisment vinde incredibil de bine, fie că e vorba de un accident în vârf de munţi, unde majoritatea nu am ajuns niciodată, fie că e vorba de un camion în mulţime într-o ţară vecină.

Partea proastă e că fără o discuţie pe bune, nu avem cum să vedem cine nu şi-a făcut jobul – că deh, scormonind în rahatul cu moţ roz se pare că nu mai discutăm doar de un simplu accident montan şi de o eroare umană, ci de proceduri, de etică în cluburi montane şi/sau srl-uri, de protecţia copilului, de eficienţa mesajelor salvamont, de presă, pr şi sponsorizări. Mai discutăm şi de mulţi oameni care ştiau de mulţi ani că se întâmplă nişte lucruri dubioase, dar au preferat să tacă.

Dar nu-i bai, încă două clickuri şi urmează o nouă dramă, de nici nu o să mai ştim ce s-a întâmplat în Retezat acu 2 zile…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s