Round trip: Viscri – Saschiz – Sighișoara – Rupea (3)

Recunosc că de fiecare dată când am trecut prin Saschiz mi-a făcut cu ochiul cetatea cocoțată în vârf de deal și m-am întrebat dacă poate fi vizitată și dacă o fi vreun drum pentru mașină care duce până acolo. În mod surprinzător și neașteptat, da există un drum accesibil cu mașina până la un moment dat și da, este plin de indicatoare <3. Doar că jumătate de drum este forestier și te oprești în pădure, la ultimul indicator, de unde o iei frumos la pas, pe două variante.

Varianta unu înseamnă o potecuță de o persoană, care urcă dealul în serpentine; cea de-a doua variantă înseamnă un drum de tractoare, care pare ușor mai accesibil. Din nou există marcaje pe copaci, super cool 🙂

Cetatea – sau ce a mai rămas din ea – datează din secolul XIV și ar fi avut 6 bastioane și o fântână adâncă din care ar fi pornit un tunel către centrul comunei.

Cred că s-ar putea filma măcar un episod din viitoare serie Games of Thrones cu personaje din Transilvania 🙂

În Saschiz, chiar în centru se află o altă biserică fortificată evanghelică din patrimoniul Unesco și un turn cu ceas inspirat din turnul similar din Sighișoara (care sper să nu se dărâme…). Zice-se că odinioară în localitate erau 7 biserici, motiv pentru care mai era cunoscută sub numele de Siebenkirchen (șapte biserici); între timp mai există doar urmele a patru dintre ele.

Site-ul http://turism.saschiz.ro/ destinat turiștilor este super ok, de unde rezultă că va trebui să mai revenim o dată prin zonă, că am ratat niște dulceață și un atelier de ceramică 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.