Round trip: Viscri – Saschiz – Sighișoara – Rupea (ultima parte)

Cred că cetatea Rupea face parte din categoria “oare mai bine renovată aiurea și vizitabilă decât nerenovată corect dar închisă?” începând cu zidurile de afară și terminând cu încăperile din vârful dealului.

Este un din cetățile mari – se întinde pe 11 hectare, consemnată documentar din secolul XIV; în același timp este genul de cetate în care cam ai nevoie de ghidaj să poți întelege despre ce e vorba, altfel vizita este mai seacă decât zidurile renovate cam aiurea.

Pe de altă parte e iritant să vezi că scările se rup, afișele de pe pereți – cele cu regio – arată cam deplorabil și spațiile în care te-ai aștepta să vezi oareșce patrimoniu sunt fie goale, fie pline cu scaune de conferință…

Făcând abstracție de aceste lucruri, priveliștea este absolut spectaculoasă. În plus mi se pare spațiul perfect pentru happeninguri culturale 🙂

Pe site-ul rupeaturistica.ro poți găsi câteva idei de circuite în satele din jur – de ținut minte pentru data viitoare, deși, între noi fie vorba mai mult de unul-două obiective turistice de același fel pe zi devine ușor obositor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.