Azi e cu piscine

Camelia Potec a câștigat medalia de aur la jocurile olimpice din 2004, la Atena și este la al doilea mandat de președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (m-au spart ăștia cu denumirea lor). Cu câteva zile în urmă dna. Potec a declarat într-o conferință de presă că “îşi propune introducerea înotului ca disciplină obligatorie în şcoli prin fundaţia pe care înfiinţat-o recent.” De aici.

Totul bun și frumos dar poate dna. Potec are nevoie de un reality check. De exemplu în orașul de poveste Brașov, în care mai nou toată lumea vrea să se mute, există un paradis (sub)acvatic în care te bați cu kinderii pe culoare, un bazin olimpic în care nu au voie decât sportivii, un centru de agrement care stă închis pentru că nimeni din CJ probabil nu înoată și încă vreo 2-3 piscinuțe de hotel. La 300 de mii de locuitori sau câți or mai fi, în oraș cu pedigree. Are rost să discutăm de orașe mai mici sau de sate? În condițiile în care 100 de copii nu au loc să exerseze într-o serie, vi se pare realist înotul ca disciplină obligatorie?

Este drept că misiunea unei organizații este o declarație universală către care tinzi, dar nu e păcat ca în anul 2018 să irosești resurse pe idealuri în loc să le folosești pentru a rezolva probleme concrete? Și dacă ditamai omul din sistem, președinte la al doilea mandat vine cu aberațiile din articol, vorba unora, we are fucked…

PS: apropo, un instructor de înot la 20 de kinderi vi se pare o chestii adecvată?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.