Resurse: Fitness Ballet

 

Dacă nu ați făcut balet când erați copii, nu-i bai, societatea a rezolvat și această problemă când a inventat fitness ballet 🙂

Lucrezi mușchi (în special picioare), crești rezistența cardio, îmbunătățești postura, dezvolți postura, echilibrul, flexibilitatea, wow, ce frumooooos ❤

Nu știu să vă spun dacă local veți găsi clase care să accepte adulți cu experiență zero în balet, probleme de mobilitate sau supraponderabilitate. Prin alte țări clasele de ballet fitness sunt deschise tuturor, atâta vreme cât nu au contraindicații medicale. Și, desigur, sunt o modalitate de a îmbina fitnessul cu distracția.

Păi și pot să fac balet dacă nu știu ce-s ălea plie, releve, battement, port de bras șamd? Eu zic că da, pe principiul clasic, vezi și repetă 🙂 Desigur ai putea căuta niște informații minime pe net, despre balet per ansamblu, un mic istoric și despre cele 5 poziții, nu de alta dar o să le tot auzi repetate și să știi despre ce e vorba.

Favorita mea este Alessia, are canal de doar doi ani și aproape 70 mii de utilizatori, pentru că e super simpatică și super motivațională.

Scottish Ballet mai are vreo 5 episoade de exerciții pe care le puteți folosi.

Și dacă sunteți la avansați, puteți încerca rutina de mai jos (să-mi spuneți și mie cum este că eu sunt încă la începători :))) )

Găsești toate resursele despre mișcare și sport aici. Și dacă te interesează altceva, nu ezita să îmi scrii 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.