Merso-alergat

Mersul este una din caracteristicile de bază ale omului biped, fiind folosit din vremuri străvechi pentru mobilizare, pentru a ajunge din punctul a în punctul b, a supraviețui și a perpetua specia. Din motive neelucidate în ultimii ani, majoritatea ne mișcăm mai puțin, lucru care se vede în creșterea numărului de supraponderali și obezi, combinat cu o tonă de alte probleme.

În general ne mișcăm în casă, ne mișcăm către școală/servici/mall/amantă șamd (din ce în ce mai puțin mergând pe jos) și ne mișcăm în activități de timp liber.

Teoria recomandă 30 de minute de mers pe jos zilnic. Măcar o zi pe săptămână de mișcare activă ar fi super, mai ales dacă nu ești foarte sportiv. Mers activ este atunci când te miști cu un oarecare ritm și constanță, astfel încât să faci efort cardio; este un mers mai rapid decât o plimbare obișnuită.

No bine și merso-alergatul? Merso-alergatul este o etapă intermediară pentru persoanele care și-ar dori să treacă la alergat dar nu vor/pot să facă lucrul acesta din prima; presupune ca o anumită distanță să o împarți în bucăți de mers și bucăți de alergat.

No bine și pe unde merso-alergăm noi? 🙂 Prin cartier ar fi o idee, că e chestie de proximitate. La mine în cartier e cam poluare așa că prefer prin parc (știu câte ture de parc înseamnă x km). Partea absolut frumoasă în Brașov este că putem să exersăm niște plimbări prin natură (până nu defrișează primăria & friends toate dealurile), putem să urcăm pe Tâmpa și/sau Postăvarul. Desigur suitul pe coclauri necesită pantofi adecvați 🙂

Resurse care te-ar putea ajuta să crești numărul de pași zilnici – sunt aplicații care pot fi folosite pe telefon/ceas – n-am folosit așa că nu știu să vă spun dacă sunt eficiente sau nu; am folosit în schimb un pedometru, care e un instrument ok. Mai găsiți aplicații unde puteți să vă setați trasee, după care să le sharuiți pe rețele sociale.

Găsești toate resursele despre mișcare și sport aici. Și dacă te interesează altceva, nu ezita să îmi scrii 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.