Alergatul pentru începători, ep. 1/4

GUEST POST BY OANA 🙂

Numele meu e Oana și alerg de cînd eram în clasa a IX-a. Anul ăsta am împlinit 20 de ani… de la majorat, dar nu m-am săturat încă. Am alergat înceeeeet și repede, de voie și de nevoie (după autobuz sau tren), vara și iarna (care nu-i ca vara), pe ploaie și pe soare (chiar și pe vînt și ninsoare, dar nu m-a tras curentul niciodată!), pe cont propriu și în grup, cu cunoscuți și necunoscuți, în jurul blocului și-n paradisuri ale alergăreților, pe asfalt sau prin pădure, la deal și la vale, pe loc (la sală) sau ca să ajung în orașul vecin, cinci minute și maratoane…

Alerg pentru că:

-io-s zgîrcită și sportul ăsta e relativ ieftin. Nu numai că tot ce-ți trebuie cu adevărat e o pereche de încălțări pentru alergat (bine, există și curentul barefoot – alergatul în picioarele goale sau încălțări minimaliste -, adepții lui ar zice că nici atît nu-ți trebuie, dar mie îmi place să mă răsfăț cînd e vorba de echipament), dar e ieftin pentru că nu pierzi timp și energie cu pregătirile, cu mersul/condusul pînă la sală, bazin, pistă etc. Te încalți și ieși din casă, în 20 de minute te poți întoarce un alt om.

-e leacul meu preferat. Sînt agitată? Ies la alergat. Am emoții? Ies la alergat. Mă simt tristă? Ies la alergat. M-am certat cu șeful? Ies la alergat. Am mîncat o țîră prea mult de Crăciun? Ies la alergat (mai des). Mă simt fără chef și inspirație? Ies la alergat. Și se rezolvă tot. Încă nu s-a întîmplat să-mi pară rău că am ieșit în loc să stau în casă. Cîteodată chiar ești obosit și nu-ți vine. Nu-i bai, scurtezi timpul, alergi mai agale, și tot te simți mai bine cînd termini. Alergatul mă menține în formă, și fizică și psihică, și n-o duc rău nici cu imunitatea, mulțumesc de întrebare, răcesc rar și îmi revin tare repede.

-m-a ajutat să mă cunosc pe mine mai bine, să cunosc alți oameni și alte locuri. Bine, asta e valabil pentru orice sport, de fapt orice hobby sau activitate de timp liber. OK, ștergem. Rămîn două motive mari și late.

Dacă v-am convins că n-ar fi o idee rea, spor la alergat!

Dacă v-am convins că n-ar fi o idee rea, dar mai aveți întrebări, sâmbăta viitoare revin cu (încă) și mai multe răspunsuri 😀

Găsești toate resursele despre mișcare și sport aici. Și dacă te interesează altceva, nu ezita să îmi scrii 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.