Trebuie să o faci pe fiică-ta parașută dacă vrei să fii sigur că o va salva cineva din piscină…

După-amiază, aglomerație, patru autocare și full de mașini… Vreme nașpa afară, deci logic toată lumea călărește două bazine. Implicit în bazinul (aproape)olimpic plin de kinderi și oameni care nu au nicio treabă cu înotul. Gașcă de puști și puștoaice, stau ce stau în apă, după care ies afară și logic, ce pot să facă????, încep să sară în bazin. Salvapiscinul e la celălalt capăt al piscinei, dar oricum nu are nicio treabă cu fișa postului. Plus o mutră de om oropsit, care trebuie să presteze pentru patrie când alții se bălăcesc. Din același capăt mă uit la frate-miu să văd ce face, că de regulă înotăm în contrasens, când o văd cum dă să sară în bazin, ca și ceilalți kinderi, doar că alunecă pe marginea bazinului, se lovește cu spatele sau fundul, după care se duce cu capul sub apă… Noroc că a scos-o Luci rapid de sub apă. Din fericire copila nu și-a rupt nimic și a rămas doar cu sperietura și o tură de plâns, că ne-am uitat la ea mai multe minute să ne asigurăm că e ok și nu are nevoie de doctor. Timp în care nimeni nu a schițat niciun gest să o verifice că e ok. Nimeni. Niciun adult, nici salvapiscina, nimeni.

La vreun sfert de oră se ridică o parașută de pe un șezlong, moment în care (imaginați-vă cum crește tempoul muzicii gradual și începe să bată briza rapid :D) toată populația adultă devine instant extrem de activă, cu gura deschisă și saliva pe la colțuri. Pisi-parașuta aruncă o privire de ansamblu după care își face ieșirea triumfal, fără să fi agățat nimic, dar cu probabilitatea maximă de a i se face resuscitare bouche-a-bouche chiar și fără să fi alunecat în piscină…

PS: anunțurile ălea stupide de pe pereții de la Paradis nu sunt puse doar de fancy, ci pentru că au o logică. Dacă aveți kinderi, nu îi lăsați nesupravegheați. Mergeți și faceți curs de prim ajutor cu specialiști, pentru că nu se știe când veți avea nevoie să folosiți cunoștințele. Uitatul după parașute e gratis, dar din când în când nu ar strica și puțin simț civic. Ah, și nu vă bazați pe salvapiscină, riscați să crăpați cu succes!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.